Nöje

17-åriga OS-medaljören Chloe Kim utsätts för sexism av programledare: “A litte hot piece of ass”

Amerikanskan Chloe Kim är 17 år och har precis tagit OS-guld i snowboard-grenen halfpipe och hon hyllas världen över. En fantastisk prestation som nu överskuggas av sexistiska kommentarer från radioprataren Patrick Connor, då han medverkade som gäst i den amerikanska radioshowen Dialed-in with Dallas Braden. 

Foto: Getty Images/Sean M. Haffey

I och med att Chloe Kim kammade hem sitt OS-guld har hon också blivit den yngsta kvinnan någonsin att ta just ett OS-guld inom snowboard-sporten. Det fick dock inte sluta där, utan 40-åriga Patrick Connor, som leder sportradio-programmet The Shower Hour with Patrick Connor, bestämde sig för att börja kommentera hennes kropp istället för hennes prestation. Det hela skedde när Patrick var gäst i radioprogrammet Dialed-in with Dallas Braden tillsammans med komikern Brody Stevens och Dallas Braden själv. Patrick inledde hela diskussionen kring Chloes kropp, ålder och kön med att kalla henne för “a litte hot piece of ass”.

Brody Stevens fortsatte sedan genom att mena att han valt att inte uppmärksamma henne tidigare på grund av hennes namn, då han det fått honom att tänka på familjen Kardashian.

– Personligen, när jag sett Chloe Kim på Twitter har jag bara tänkt på Khloé och Kim Kardashian, och har inte kunnat eller velat hantera det. Så jag missade hela grejen med Chloe Kim. Men det är en bra story, hon är verkligen inne i det, en liten unge. Jag inspireras av det, sa Brody.

Dallas Braden drog sedan en koppling till Kim Kardashian.

– Chloe Kim är ju känd för att rida en väldigt annorlunda bräda än Kim Kardashian.

Patrick fortsatte sedan med att han längtade tills hon fyllt 18.

– Utan tvekan. Hennes födelsedag är den 23 april, och nedräkningen är igång, baby. Jag känner mig som Wooderson, ”That’s what I like about them high school girls”, sa Patrick och Brody instämde.

Patrick fortsatte genom att prata om hur snygg han tyckte att 17-åringen var.

– Hon är fin som fan! Om hon var 18 skulle du inte skämmas för att säga att hon var en riktig liten läckerbit. För det är hon. Hon är urgullig. Jag är ett gigantiskt fan av Chloe Kim.

De andra två skrattade och Brody frågade Patrick om han tagit Viagra.

Foto: REX/Tom Lovelock

Detta har inte helt oväntat lett till att folk rasat på sociala medier och det har i sin tur lett till att Patrick gått ut med en ursäkt på Twitter.

“Igår misslyckades jag genom att på ett märkligt sätt försöka få folk att skratta. Mina kommentarer om @chloekimsnow var mer än olämpliga, de var lama & vidriga. Jag är verkligen ledsen Chloe. Du har representerat vårt land så fantastiskt. Jag ber om ursäkt till mina kollegor och lyssnare för att jag har varit en total idiot.”, skriver han.

Radiostationen KNBR som sänder Patricks show har nu meddelat att han inte längre jobbar hos dem. Vad beträffar Brody, som också varit delaktig i den oacceptabla diskussionen, har han fortfarande sitt jobb kvar på radiostationen där programmet sändes. De har gått ut med att de förstår allvaret i kommentarerna men menar att det som sades inte är i linje med de värderingar de står för.

Källa: Café

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!