3-rätters Nationaldagsmeny från Svenska Kocklandslaget
Det finns inga riktlinjer på hur nationaldagen ska firas och framförallt finns det inga traditionella maträtter för dagen. Det vill Melleruds Alkoholfria Pilsner och Västerbottensost tillsammans med Svenska Kocklandslaget ändra på, och har därför inför den 6 juni tagit fram en nationaldagsmeny!
Nationaldagsmenyn utlovar en gastronomisk smakupplevelse i regi av stjärnkocken Ida Bauhn från Svenska Kocklandslaget. Ida har tagit fram en trerättersmeny på svenska råvaror som är i säsong just nu och passar ett nationaldagsfirande. “Jag ville fånga försommarens råvaror och för mig är sparris, lamm och rabarber något av det godaste som finns just nu. Det känns härligt att få hylla vår nationaldag med en meny, rätterna är utformade som en liten lagom utmaning till alla hemmakockar men som alla kan lyckas med”, säger Ida Bauhn.
Spana in menyn nedan!
Förrätt
Rökig persiljepesto med Västerbotenost, sparris och löjrom
Huvudrätt
Pilsnerbräserat lamm med primörer och smörad skysås
Efterrätt
Mandelkaka med rabarber, jordgubbar och glass