Nöje

5 mysiga destinationer för en julig weekend i Sverige

En minnesvärd weekend i julens tecken behöver inte kräva att man åker utomlands, särskilt eftersom vi svenskar är så bra på jul! Momondo.se har samlat de bästa destinationerna i Sverige för en julig weekendresa.

Från Åre till Malmö – Sverige har många fantastiska destinationer för den som vill maxa julstämningen med en weekendresa. Oavsett om du är sugen på en slädtur i Lapplands magiska snölandskap eller ett historiskt julfirande i Visby så innehåller Momondos lista över platser för en julweekend något för dig.

Ishotell i Lappland

Ishotell i Lappland

Norrsken, rensläde och snö så långt ögat når – en mer magisk vinterweekend är svår att tänka sig. Bege dig till det världsberömda ishotellet i Norrbotten för en upplevelse du sent ska glömma. December är en av de bästa tiderna att få chans att se norrsken så om du alltid velat se Aurora Borealis är detta en perfekt tid att åka.

Nästa bild
Julstämning i Visby

Julstämning i Visby

Om du åker till Visby den här månaden kan du fynda julklappar på den mysiga julmarknaden som är öppen under samtliga fyra adventshelger. Visbys traditionsenliga medeltida jul äger detta år rum i Gamla Apoteket där julstudion kommer sända live under adventshelgerna – komplett med glöggmingel i studion under sändningarna!

Nästa bild
Skidåkning i de Jämtländska fjällen

Skidåkning i de Jämtländska fjällen

Om du är den sportiga typen så är det de Jämtländska fjällen du ska bege dig till. Under veckorna innan jul erbjuder den välkända skidorten Åre inte bara förstklassiga backar, utan även gott om julstämning med juleljus, julmusik och snöklädda julgranar.

Nästa bild
Julkänsla i Västkustens skärgård

Julkänsla i Västkustens skärgård

Om du är mer av en läckergom än en sportentusiast så kanske en weekend i sillens hemstad Klädesholmen på Tjörn kan locka? Prova ett annorlunda julbord inspirerat av havet och kusten, eller kombinera en kulinarisk upplevelse med sightseeing och gå en julbordsvandring där öns smultronställen ingår.

Foto: Instagram @moje1

Nästa bild
Skånejul i Malmö

Skånejul i Malmö

Om du befinner dig i södra Sverige i jul kan du fira Lillejulafton – alltså dagen före julafton – i Folkets park i Malmö. Detta är ett hett tips för dig som har barn eftersom man här kan åka skridskor på isbana, möta olika sagofigurer som vättar och isprinsessor, och givetvis mumsa på pepparkakor och andra godsaker som hör julen till.

Foto: Instagram @folketspark

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!