Nöje

5 plagg och accessoarer du aldrig ska bära på flygplatsen

När vi ska ut och resa vill vi gärna att allt ska gå så smidigt som möjligt, men med en viss typ av kläder och accessoarer är risken stor att upplevelsen blir allt annat än angenäm. Här är fem saker som experterna avråder från att bära på flygplatsen.

Foto: Unsplash/Instagram @biancaingrosso

Att fastna i säkerhetskontrollen på flygplatsen är aldrig en kul start på semestern. Nedan hittar du fem olika plagg och accessoarer som du helst ska undvika.

1. Skor som är svåra att ta av

Det kan låta självklart, men många glömmer hur stressigt det kan vara att snöra av sig skorna vid säkerhetskontrollen – för att inte tala om att samla ihop sina tillhörigheter efteråt, samtidigt som man försöker få på sig skorna igen.

Satsa på ett par skor som du enkelt kan ta av och på.

2. Flipflops och sandaler

Ett par sandaler kan tyckas vara lösningen på ovanstående problem, men de är tyvärr inte heller perfekta på flygplatsen.

För det första finns risken att du tvingas ta av dig skorna vid säkerhetskontrollen (hej, smutsigt flygplatsgolv!). För det andra kommer du sannolikt frysa om fötterna på flyget, och sist men inte minst kan det vara svårt att springa i flipflops eller sandaler om du skulle ha oturen att bli försenad.

3. Cargobyxor

Cargobyxor är visserligen praktiska på många sätt, men när det kommer till flygplatsens säkerhetskontroll är de ett mindre bra val. Detta beror på att byxornas många fickor ofta gör att larmet går, och det är inte ovanligt att passagerare glömmer något (typ ett extra par nycklar) i någon av fickorna.

4. Hårnålar

Tillräckligt många hårspännen i metall kan faktiskt göra att du fastnar i säkerhetskontrollen. Hoppa därför över hårnålar helt – eller åtminstone tills du har tagit dig igenom kontrollen.

5. Stora smycken i metall

Generellt sett är det bäst att undvika smycken innan säkerhetskontrollen, särskilt stora metallsmycken.

Läs även: Därför ska du aldrig luta ansiktet mot flygplansfönstret – enligt flygvärdinnan!

Källor: Family vacation critic, Who What Wear

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!