Nöje

5 situationer som ger dejting-ångest – tips på hur du kan tänka istället!

Om du som singel känner dig ensammast i världen – men samtidigt får ångest över att bege dig ut i dejtingdjungeln, är du inte den enda. Nedan hittar du fem ångestfyllda situationer när det kommer till att dejta, men också hur du kan tänka istället. 

Foto: Unsplash

Att befinna sig mitt i dejtingdjungel kan för vissa kännas alldeles underbart – medan det för andra är fasansfullt och framkallar ångest. Och även om det ibland känns som att du är den enda som känner så, är du långt ifrån ensam! Det är inte bara du som får ångest vid vissa dejting-situationer och du är heller inte ensam om att ha varit med om en misslyckad dejt (här kan du läsa om 13 mardrömsdejter). Men även om vissa rädslor får dig att backa bakåt – kan du ändra ditt tankesätt för att istället gå framåt. Nedan hittar du fem situationer som ger många “dejting-ångest” men även tipsen på hur du kan “tänka om” och våga dejta igen!

Pinsamma tystnader

Du är så rädd för den pinsamma tystnaden att du i sista sekund avbokar dejten – igen. Dags att tänka om! Visserligen kan det bli stelt med flera pinsamma tystnader, men det är inte så mycket värre än så. Har ni absolut ingenting att prata om, behöver ni ju faktiskt inte ses igen. Här kan du få 43 tips på samtalsämnen inför din dejt!

Rädd för att bli dissad

Kanske har du varit med om många första dejter, men när det är dags för andra dejten går personen under jorden. Du har blivit så rädd för att bli dissad och med ett självförtroende kört i botten ger du tvärt upp dejtinglivet. Tänk så här! Om personen plötsligt slutar svara på dina sms är det ändå inte hen du vill ha. Personen kanske helt enkelt inte kände ett klick eller själv är rädd för att bli dissad och drar sig ur. Låt inte ett fåtal dåliga dejter förstöra ditt dejtingliv!

Att personen kan vara opålitlig

Att personen inte ska dyka upp, att din dejt bara kommer att sitta och skryta om sig själv i en timme, eller att personen lever dubbelliv (och faktiskt redan har en partner!) kan vara saker som oroar dig inför en dejt. Ja, det är ju situationer som faktiskt kan dyka upp i det verkliga livet. Tänk så här! Personen kan ju faktiskt också dyka upp, ställa frågor och faktiskt vara intresserad av dig och vara så singel som det bara går. Försök se det positiva och alla saker som kan gå rätt istället!

Besvikelse efter besvikelse

Dejter som leder till besvikelse efter besvikelse kan förstås vara en sak som ger dig ångest över att dejta. Du kanske känner för att ge upp, isolera dig och aldrig någonsin mer bege dig ut på en dejt. Tänk så här! Se de dåliga dejterna som erfarenheter och något att skvallra om med dina vänner. Och påminn dig om att det till och med finns ett gammalt talesätt som säger att man måste kyssa många grodor innan man hittar sin prins (eller prinsessa).

Har garden uppe och oro för att sänka den 

För att skydda dig själv har du satt upp en gard – hög nog för att ingen ska kunna såra dig igen. Men för att kunna känna igen och bli kär måste du sänka den garden. Det här kan ge dig ångest då det skrämmer dig att göra dig själv sårbar igen. Men för att tillåta dig själv att känna igen måste du sänka garden. Tänk så här! Visst, det finns en risk att bli sårad igen men det finns en minst lika stor risk att du blir sådär löjligt störtkär igen! Det om något är väl en risk att våga ta?

Inspiration: Elite daily

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!