Nöje

5 vanliga misstag som du förmodligen gör när du kokar pasta

Pasta, pasta, pasta. Vem gillar inte en riktigt god och krämig pasta som smälter i munnen? Det kan verka helt omöjligt att misslyckas med att göra en god pasta, men det finns några misstag vi gör när vi ska koka den italienska delikatessen.

Foto: Unsplash

1. Serverar såsen vid sidan av.
Alla de gånger som du serverat såsen vid sidan av pastan är helt fel. Är det något du alltid ska göra med pastan så är det att koka den i såsen. Börja att koka den som vanligt i saltat vatten. När den nästan har kokat klart håller du ner pastan i såsen och låter pastan koka klart. När du kokar pastan i såsen så tar pastan smak av såsen och resultatet blir helt underbart. Du kommer undra varför du aldrig gjort det innan.

2. Slänger bort pastavattnet
När pastan kokat klart ska du inte hälla bort allt pastavatten, det ska du nämligen ha i lite i din pastasås. Pastavattnet gör så att såsen tjocknar och ger smak, vissa pastasåser innehåller faktiskt nästan bara pastavatten.

3. Använder smör och grädde för att skapa en krämig sås
En riktig italiensk pasta innehåller sällan varken smör eller grädde för att göra såsen krämig. Oftast räcker det med pastavattnet, olja och lite vitt vin för att göra en god sås. Vill man göra såsen lite extra krämig kan du ha i ägg eller ost. I en Carbonara är det egentligen ingen grädde utan det är osten och ägget som gör pastan sådär härligt krämig. Så skippa grädden och testa dig fram med pastavatten, ägg och ost.

4. Glömmer bort syran
Ett hemligt vapen för att göra en god pasta är citron. Det ger en perfekt syra som gör att din rätt känns fräschare och lite lättare. Testa att ha i lite citronsaft i din pastasås och dina matgäster kommer tro att de äter på restaurang.

5. Slarvar med råvarorna
Har du riktigt bra råvaror så kan din vardagspasta förvandlas till en lyxig måltid. En bra pastarätt kräver färska och bra ingredienser som en bra tomatsås, en god ost och ekologiska ägg. Du kommer verkligen att märka skillnad om du använder en bra parmesan eller en trött hushållsost. Vill du göra det lite extra lyxigt kan du testa att göra din egen pasta. Det är inte alls så svårt som det låter. Allt du behöver är 4 ägg och 5 dl mjöl, blanda samman och knåda ihop en smidig deg. Vips så har du gjort din egna pasta.

Läs även:

Lammlasagne – så gör du höstens godaste recept.

Krämig pasta med kyckling och soltorkade tomater.

Så lyckas du med godaste hemmagjorda pastan.

Så lagar du den virala TikTok-pastan.

Helgens bästa comfort-food – pasta med tomatsås!

Penne alla Vodka – den perfekta helgpastan!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!