Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

6 resetrender som spås bli heta under 2019 – hakar du på?

Nytt år, nya resetrender! Många börjar redan nu drömma sig bort från slask och kyla och kanske är du en av de som letar efter inspiration? Nedan hittar du sex olika resesätt som spås bli trendiga under 2019 – allt ifrån medvetna reseval till soloresor!

resetrenderFoto: Johannes Hofmann, Shifaaz Shamoon/Unsplash

För många är resor något som får en att ladda på med ny energi, få nya perspektiv på livet och lära sig mer om andra kulturer. Och det är ju samtidigt så fantastiskt att upptäcka nya platser! Ett nytt år är här, vilket också betyder nya trender! Baaam har spanat in resetrender inför 2019 som vi har låtit oss inspirerats av. Spana in sex olika resetrender inför året nedan! Kommer du att haka på någon utav dessa?

1. Hållbara och medvetna reseval

Allt fler börjar tänka klimatsmart och väljer buss eller tågresor som färdmedel framför flyg. Enligt Booking.com kommer även fler att göra medvetna reseval, det vill säga att man kollar upp sociala, politiska och miljömässiga förhållanden på destinationen innan man bokar resan.

2. Oupptäckta platser

En annan trend som spås dominera att är att resa till platser som inte är särskilt turisttäta. Det kan vara att ett sätt att upptäcka platser där man får känna sig som en av lokalborna eller att resa till mindre öar eller städer som inte kryllar av turister.

3. Weekendresor

Flera veckors sammanhängande semester är ju helt underbart, men det kanske inte är lika underbart för reseälskaren att vänta ett helt år innan man får åka iväg. Det många spås göra istället är att maxa tiden med en weekendresa. Att ta ut en kompdag för att kunna åka iväg en långhelg anses bli ett sätt att maxa tiden för resor under 2019. Enligt Booking.com angav hälften av de tillfrågade i en undersökning att de tänker åka iväg på en weekendresa under detta år.

4. Upplevelseresor

En resa som bjuder på äventyr och får resenären att uppleva något helt nytt spås bli hett under 2019. Det kan vara ett sätt att fly vardagens stress och leta upp en plats med varma källor för att få en avslappnande upplevelse. Men det kan också vara att uppleva djurliv på nära håll eller att vandra på en unik plats.

5. Kombinera jobb med resan 

Att ta med sig jobbet på resan spås bli en trend. Många jobb går att skötas utifrån en dator och därmed också utifrån vilken plats som helst. Det här möjliggör det för vissa att ta med sig datorn på en resa och jobba på en uteservering i Rom eller en strand i Grekland!

6. Soloresor

Om du inte har en vän som kan ta ledigt samma dagar som du, är det faktiskt inget konstigt att ge dig ut i världen helt solo. Men det kan ju såklart även vara så att du vill resa iväg själv för att lära dig mer om dig själv, unna dig själv egentid eller för att ha lyxen att lägga upp din resa helt utifrån dina egna villkor! Enligt SAS beräknas soloresenärer bli allt fler under 2019.

Källa: Baaam

Läs också: 12 underskattade (och fantastiska) platser du måste besöka

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!