Att skala frukt eller grönsaker kan kännas jättetråkigt och tidskrävande men med hjälp av de här knepen kommer det både gå fort och kännas roligare.
Det här knepet för att skala potatis är super. Skär först en skåra runt potatisen och koka den sedan. Därefter är det bara och dra av skinnet. Superenkelt!
Mango är ju så fantastiskt gott men den är jättesvår att skala. Det här knepet är fantastiskt och det ända du behöver är ett glas och en kniv. Det fungerar också jättebra på avokado och kiwi.
Förutom glas-tricket är ett annat bra knep när du ska skala kiwi att använda en sked för att få ut köttet. Det här knepet funkar såklart också på avokado och mango.
4. Skala färsk ingefära
Att skala ingefära är inte det lättaste och använder du en potatisskalare tar den ofta med sig mycket mer än bara skinnet. Här är knepet att använda en sked. Skrapa bort skinnet från ingefäran med hjälp av skeden. Tidskrävande men du får kvar mycket mer av ingefäran.
Att skala apelsiner brukar bli kladdigt men med hjälp av det här knepet slipper du det mesta kladdet. Skär av kanterna och gör en skåra i mitten (se video). Därefter är det bara och hugga in.
Vilket är det bästa sättet att skära vattenmelon på? Det finns flera olika sätt men de här knepet är toppen. Skär bort kanterna först och sen är det bara och skära upp resten av innehållet.
Enklaste sättet att skala ett äpple är att använda en potatisskalare men om du tycker det känns lite tråkigt så finns det här knepet. Det känns lite extremt och frågan är hur mycket det blir och städa efteråt. Vi skulle nog inte rekommendera det här.
Foto: thecutleryreview.com / IBL/All over press
Gifar: Giphy.com