instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Adam Thulins recept på en Midsommar utan matsvinn

Av: Metro Mode

Mästerkocken Adam Thulin har delat med sig av 3 fantastiska midsommarrecept som är framtagna utifrån de livsmedel som ofta blir över i samband med högtiden.

Varje år samlas vi runt midsommarbordet för att avnjuta god mat tillsammans med familj och vänner. Men precis som andra högtider under året så konsumerar vi mat i överflöd och slänger mer mat än under en vanlig helg. Det här är något som matsvinnsaktören Too Good To Go vill råda bot på och har tagit hjälp av mästerkocken Adam Thulin för att tillsammans ta fram recept på midsommarmat som ska inspirera till ett minskat matsvinn.

Vi slänger stora mängder mat varje år och ännu mer under våra högtider. Som matkreatör känner jag starkt för matsvinnsproblematiken och vill hjälpa till att återuppbygga vår respekt för produkter och livsmedel. Med mina midsommarrecept vill jag inspirera fler att våga köpa mindre, men också uppmuntra till att vara kreativ med gårdagens rester – det är nämligen en bra grund för en ny maträtt nästa dag! Det handlar om att visa råvaran den kärlek den förtjänar. Dessutom är det en fantastisk tid att äta säsongssmart, säger matkreatören Adam Thulin.

Mer än en tredjedel av all mat i världen slängs och våra hushåll står för 61% av all matsvinn.

I likhet med andra storhelger så slänger vi stora mängder mat under midsommar, vi köper mer än vi behöver och tar inte vara på resterna ordentligt. Eftersom att midsommar infaller under sommaren så blir hanteringen av maten extra viktig. Planera inköp och matlagning utefter hur många ni blir och efter vad som ryms i kylen, säger Åsa Sandberg matsvinnsexpert Too Good To Go.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår