Nöje

Apple iPhone SE 2022: Apples nya iPhone till budgetpris

På tisdagskvällen presenterade Apple en ny iPhone: iPhone SE (2022). Vi tar en titt på Apples nya prisvärda mobil.

Foto: Apple

Med ett startpris på 5 695 kronor för modellen med 64 GB lagring har nya iPhone SE (2022) blivit uppmärksammad som ett budgetalternativ till dyrare modeller. Här är allt du behöver veta om den nya mobilen. 

Design 

Mobilen kommer i färgerna Midnatt (svart), Stjärnglans (vitt) och Product Red (rött) och har samma utseende sin föregångare. Storleksmässigt är Iphone SE (2022) endast marginellt större än Iphone 13 Mini.

Både fram- och baksidan är utrustade med samma slitstarka glas som i Iphone 13. Mobilen är även vattentät med med IP67-klassning.

Kamera

Mobilen har en främre kamera samt en 12 MP-kamera på baksidan. Några av kamerans funktioner är ett porträttläge och filter.

Batteritid

Batteritiden är ännu inte känd men Apple uppger att iPhone SE (2022) kommer att ge “bättre batteritid” – det är dock ovisst om detta är jämfört med Iphone 8 eller fjolårets modell.

Prestanda och mjukvara

Programvaran är iOS 15 – samma som iPhone 13 har. Mobilen använder även samma chipset som i iPhone 13-serien, vilket innebär att mobilen sannolikt kommer ha liknande hastigheter och batterioptimering.

Mobilen har även stöd för 5G.

iPhone SE 3 börjar säljas den 18 mars och kan förbeställas från och med den 11 mars.

Källa: Techradar, Mobil

Foto: Apple

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!