instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Årets Matbluff 2021 – här är alla finalisterna

Av: Metro Mode

Det är dags att utse årets matbluff och här ryms allt från greenwashing till produkter som saknar väsentliga ingredienser. Antipriset delas ut av konsumentföreningen Äkta vara som driver frågor om ärligare mat och bättre matkvalitet.

Under 2021 har det inkommit 186 nomineringar till antipriset “Årets matbluff” och i ett pressmeddelande säger Björn Bernhardsson, verksamhetsledare på Äkta vara, att “en ny trend vi sett är att vi fått in fler nomineringar av produkter som marknadsförs med hjälp av miljö- eller hållbarhetsargument.”

“Vanligt att företagen är väl medvetna”

En matbluff är enligt föreningen en produkt som lurar konsumenten att tro något som inte stämmer om den. Det kan handla om att produkten skyltar med ingredienser som inte finns med i ingrediensförteckningen eller att konsumenten luras att tro att produkten har en annan härkomst än den har. Det är enligt Björn Bernhardsson även vanligt att bluffarna inte är ett misstag utan att företagen är väl medvetna om hur de vilseleder sina konsumenter.

Nedan har vi listat årets sex finalister och motiveringar.

Källa: Aftonbladet

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår