Nöje

Årets mest spelade Spotify-låtar i Sverige – känner du igen dem?

Vilka låtar har dominerat din Spotify under 2017? Har du lyssnat på “Shape of you”, “Despacito” och “More than you know” är du garanterat inte den enda. De har toppat listan på de mest spelade låtarna i Sverige under året.

mest-spelade-artisterna-spotifyFoto: REX

Det är så roligt att blicka tillbaka på året som gått och ta reda på vilka bilder som fått flest likes på Instagram men även vilka låtar som vi har lyssnat på mest. I Sverige har Ed Sheeran, Axwell/Ingrosso och DJ Khaled varit de artister som vi mest lyssnat på. I Sverige har vi lyssnat mest på Zara Larsson och totalt toppar Ed Sheeran listan.

Ni minns väl Drakes “One Dance” (som spelades precis överallt)? Kan ni tänka er att Ed Sheerans “Shape of you” slog den låten och är den mest populära låten någonsin som spelats på Spotify? I skrivande stund har den över 1,4 miljoner streams – helt sjukt! Han blev även den artist folk mest lyssnat på med 6,3 miljarder streams bara det här året. Därmed backar Drake ner från tronen, som dominerade listorna både under 2015 och 2016, och lämnar över kronan till Sheeran.

Här är den fullständiga listan på de mest spelade låtarna i Sverige:

Shape of You – Ed Sheeran

Despacito – Remix – Luis Fonsi

Something Just Like This – The Chainsmokers

It Ain’t Me (with Selena Gomez) – Kygo

More Than You Know – Axwell /\ Ingrosso

Symphony (feat. Zara Larsson) – Clean Bandit

Jag trodde änglarna fanns – Kamferdrops

All I Need – Joakim Lundell

Solo Dance – Martin Jensen

I’m the One – DJ Khaled

Källa: Café

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!