Nöje

Aviciis föräldrar planerar två minneskonserter – redan nu i sommar

Tim Bergling, “Avicii”, är saknad av fans världen över. Nu berättar hans föräldrar för Aftonbladet att de planerar två minneskonserter.

Foto: TT

När Tim Bergling hastigt gick bort förra året skapades ett tomrum i mångas hjärtan. Efter hans död har två nya singlar släppts, “SOS” och “Tough love”, och den 6 juni släpps hela albumet “Tim”.

I mars berättade “Aviciis” familj att de startat en stiftelse till sonens minne. Stiftelsen, Tim Bergling Foundation, ska stödja arbetet mot psykisk ohälsa, självmord samt klimatförändringar. Till Aftonbladet berättar “Aviciis” pappa, Klas Bergling, att arbetet med stiftelsen Tim Bergling Foundation är i full gång.

– Vi jobbar mycket med stiftelsen, det kommer att ta mycket tid. Nu är det två låtar som släppts, sedan kommer det en skiva i juni. Alla intäkter går till stiftelsen, men nu gäller det bara att hitta rätt organisationer som kan förvalta pengarna.

“Aviciis” föräldrar Anki Lidén och Klas Bergling berättar även att två minneskonserter planeras – en i Stockholm redan nu i sommar och en i Los Angeles som är “Aviciis” tidigare hemstad.

– Ingenting är helbestämt, men vi planerar en minneskonsert här och sedan en i Los Angeles där det är fokus på ”mind aid”. Tim ska vara huvudperson, men det ska vara flera andra dj:s. Vi vill skapa en diskussion om ”mental illness” som är så vanligt i branschen. Vi vill att folk ska komma ut och prata om det.

Källa: Aftonbladet

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!