Nöje

Benjamin Ingrosso släpper nya singeln Kite – lyssna på låten här!

Benjamin Ingrosso inleder 2024 med att släppa nya singeln ”Kite” idag den 26 januari. Och ikväll framför han låten live för första gången på P3 Guld-galan. ”Kite” är första smakprovet från Benjamin Ingrossos kommande album som släpps under året. I vår och sommar ger sig Benjamin ut på sin ”Better Days Tour” som kommer ta honom genom Europa och Sverige, med en avslutningskonsert på Stadion den 9 augusti 2024.

Foto: Andreas Johansson

”Kite” är skriven av Benjamin tillsammans med Anya (Kylie Minogue), Jon Shave (Britney Spears, Zayn), Salem Al-Fakir och Vincent Pontare och producerad av Jon Shave och Vargas & Lagola (Avicii, Madonna, Sia, A$AP Rocky, Lady Gaga).

– Kite handlar för mig om den första gången du träffar någon ny och känslan du får att allt är möjligt, den eufori och frihet du känner när du träffar någon som får dig att känna som om du svävar högt över alla andra. Men det kan också handla om vad som helst som får dig att känna dig levande. Det kan handla om att livet är en fest och att våga testa sina vingar, om att vara ung och ha kul, men också om att bli kär och att förlora kärleken, säger Benjamin Ingrosso.

Med ”Kite” utvecklar Benjamin sin musikaliska inriktning där han hämtat inspiration från melodier som fyllde hans barndomshem. Den speglar en blandning av äldre musikal, klassisk svensk pop och soul från 70-talet, samtidigt som han utforskar nyare musikstilar, särskilt från det sena 90-talet, både musikaliskt och visuellt.

Foto: Jacob Rangnitt

– I den nya musiken har punkens råhet och smuts fått större utrymme, och jag har medvetet valt bort det mer polerade och ‘moderna’ soundet. ‘Tidlöshet’ är ett nyckelord för allt jag har försökt att skapa nu. Texterna är mer rakt på sak, skrivna utifrån personliga upplevelser men ibland med ett bredare perspektiv. Jag har nog aldrig varit så här exalterad över min musik som jag är med den här låten och all ny musik ni kommer få av mig detta år, säger Benjamin Ingrosso.

Idag är det också premiär för videon till “Kite” som är regisserad av Maksym Rovenko och producerad av Fanny Blom/KIN.

Med över 850 miljoner streams, en imponerande samling Guld- och Platina-certifierade singlar och tre fullängdsalbum som alla toppat listorna, har Benjamin Ingrosso etablerat sig som ett av musiksveriges största namn. Hans mångsidiga musikaliska uttryck, som visats upp i flera hyllade samarbeten, har jämförts med ikoniska artister som Bruno Mars och George Michael.

Han har också vunnit Melodifestivalen, toppat album- och singellistan, vunnit Kristallen för årets ”TV-personlighet”, vunnit Grammis som ”Årets Artist” 2022, vunnit Rockbjörnen för “Årets manliga artist” och “Årets svenska låt”, samt haft flera nomineringar både på P3 Guld och Grammis. Med ett imponerande CV på bara några år har Benjamin Ingrosso vuxit till att bli en av landets mest omtyckta artister och personligheter.

Ifjol genomförde Benjamin Ingrosso sin allra första sommarturné ”Allt Det Vackra”. Turnén, som besökte flera festivaler och spelställen blev, en enorm succé med över 30 stopp i Sverige och Skandinavien och 100 000 i publiken. I år är det äntligen dags för Benjamin att åter ta sig ut på vägarna med sin storartade “Better Days Tour 2024” med start i Europa – med flera stopp i Tyskland, Nederländerna, England, Frankrike, Danmark, Norge, Italien, Spanien och Finland – innan den avslutas med en stor sommarturné i Sverige och en spelning på Stadion den 9 augusti.

– Det känns helt sjukt att i år var första gången jag åkte ut på turné och nu året efter så ska jag inte bara ut på en ny turné i Sverige, utan även en turné igenom hela Europa. Redan förra året mötte jag ett flertal personer under hela turnén där folk hade rest from en massa olika länder till Sverige för att uppleva konserterna. Det känns otroligt att kunna få performa inför dem i deras egna städer nu istället. Det känns både spännande, nervöst och mäktigt samtidigt och jag är så fruktansvärt peppad på att få visa upp allt vi har förberett inför nästa år, säger Benjamin Ingrosso.

Better Days Tour – Europe

1 april – Knust – Hamburg – Tyskland
2 april – Melkweg – Amsterdam – Nederländerna
4 april – Heaven – London – England
5 april – Les Etoiles – Paris – Frankrike
6 april – CBE – Köln – Tyskland
8 april – Kranhalle – München – Tyskland
9 april – Hole 44 – Berlin – Tyskland
10 april – Amager – Köpenhamn – Danmark
12 april – Sentrum Scene – Oslo – Norge
13 april – Sentrum Scene – Oslo – Norge
17 april – Magnolia – Milano – Italien
18 april – Chango – Madrid – Spanien
23 april – Tavastia – Helsingfors – Finland

Better Days Tour – Sverige

18 juli – Sofiero Slott, Helsingborg
19 juli – Brottet, Halmstad
20 juli – Pinneviken, Lysekil
24 juli – Tallriken, Malmö
26 juli – Mariebergsskogen, Karlstad
27 juli – Gasklockorna, Gävle
2 augusti – Fredriksskans, Kalmar
3 augusti – Stångebrofältet, Linköping
9 augusti – Stadion, Stockholm
10 augusti – Way Out West, Göteborg

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!