Nöje

Bianca Ingrosso om 2021: Jag blev lite utbränd

Bianca Ingrosso berättar i en intervju att hon inte minns mycket från 2021, på grund av utbrändhet. Men kan stress verkligen få en att tappa minnet?

Foto: Instagram @biancaingrosso

Det var när Bianca Ingrosso gästade Efter Fem i tv 4 i tisdags som hon fick frågan om vad som var den mest minnesvärda händelsen under 2021. Svaret blev oväntat.

“Ja vad var egentligen bäst?” säger Ingrosso. “Jag blev lite smått utbränd förra året och efter det har jag tappat mitt minne.”

Ofta kvinnor som drabbas

Ingrossos upplevelser är inte ovanliga: stress kan faktiskt få en att tappa minnet. Detta beror på att de olika hormoner som utsöndras i blodet med tiden kan göra att man får minnes- och koncentrationssvårigheter.

Diagnosen utmattning har haft en klar ökning i Sverige det senaste decenniet och 2020 visade en rapport från Försäkringskassan att 25 000 personer sjukskrevs för utmattning 2018 och 2019. Rapporten visade dessutom att fyra av fem som sjukskrevs för utmattningssyndrom var kvinnor.

Elin Lindsäter, psykolog som jobbar med stressrelaterad behandling i primärvården, kommenterade detta i en intervju i Aktuellt 2020:

“Många studier visar att det är mer än 80 procent av de som söker som är kvinnor. Ungefär i 40-årsåldern är den genomsnittliga patienten, har ofta barn och familj och ett krävande yrke.”

Hoppade av “Wahlgrens värld” i fjol

Om Ingrosso behöver lägga om sin livsstil för att få bukt med stressen så kan detta bli svårt: hon har inte bara egna företaget Caia Cosmetics, utan sitter även med i e-handelsföretaget Ani Who AB:s styrelse och i år kommer hon dessutom börja spela in sitt eget tv-program.

Ändå verkar det som att avhoppet från programmet “Wahlgrens värld”, ett beslut som Ingrosso meddelade i början av december förra året, kan ge henne lite andrum:

“Att inte behöva vara fin för en kamera varje dag och att få vara lite privat, jag har nästan glömt bort hur det var”, säger Bianca om avhoppet.

Källa:

Svensk Dam, Vårdguiden, Svt Nyheter, Psykologtidningen

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!