instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Blommor för fred på Internationella kvinnodagen

Av: Metro Mode

Inför Internationella kvinnodagen placerar Interflora en blomstrande fredssymbol på Norrmalmstorg i Stockholm för att uttrycka önskan om en framtid i fred.

Fredssymbol Norrmalmstorg Foto: Interflora

Ansvaret för familj och samhällsfunktioner vilar ofta tungt på kvinnor i krig. Tillgång till sjukvård och läkemedel är av avgörande betydelse. Just nu matchar Interflora den summa som doneras via företagets välgörenhetsbuketter till förmån för Läkare Utan Gränser. Den dubblerade donationen går till humanitär medicinsk hjälp som räddar liv och lindrar nöd i krigs, kris- och katastrofområden runt om i världen. Läkare Utan Gränser finns på plats i Ukraina, liksom i angränsande länder dit flyktingar, varav många kvinnor och barn, sökt skydd.

Symboliserar kvinnlig styrka

Den blomstrande fredssymbolen på Norrmalmstorg är klädd med mimosa som ofta förknippas med Internationella kvinnodagen i södra Europa. Den symboliserar kvinnlig styrka och att ge bort blomman är en tecken på kvinnlig solidaritet.

Margareta Krook/Jenny Lind Foto: Interflora

Interflora klär samtidigt Sveriges kvinnliga statyer med blomsterkronor, blomstersmycken och blågula band, som ett ordlöst erkännande av kvinnors samhällsbärande insatser i krig. Blomsterkronorna är inspirerade av den traditionella ukrainska huvudkransen vinok, vars blomsorter symboliserar kärlek, frihet, moderskap, framgång och fred.

Astrid Lindgren Foto: Interflora

Just nu matchar Interflora donationsbeloppet på alla Läkare Utan Gränser-produkter. Det innebär att 60 kronor per bukett oavkortat går till organisationens viktiga arbete. Du kan också swisha din gåva: 900 60 32

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår