Nöje

5 anledningar till att Bridgerton nu är Netflix största succé någonsin

Redan för några veckor sedan spådde Netflix att deras nytänkande kostymdrama Bridgerton skulle ta sig in på deras lista över de mest sedda originalserierna på streamingtjänsten någonsin. Nu står det klart att den tar över förstaplatsen – och krossar all konkurrens. 

Foto: Netflix

Serien med den romantiska historien mellan Daphne Bridgerton och Simon Basset, The Duke of Hastings, i fokus slog sig snabbt in på Netflix topplista. Nyligen hade vi med Bridgerton på listan över de mest sedda originalserierna på Netflix – och i veckan kom nyheten att den slog alla rekord. Jinny Howe är chef för originalproduktioner på Netflix och skriver att serien hamnade på topp 10-listan i alla länder utom Japan, och tog över förstaplatsen i 83 länder, under sina första 28 dagar på Netflix.

Och vi förstår hajpen – här nedan har vi listat 5 anledningar till varför serien har blivit en sådan succé för Netflix.

1. The Duke of Hastings

Det går inte att komma ifrån att Simon Basset, spelad av Regé-Jean Page, utan tvekan är seriens största behållning. Det står klart efter alla meme:s som gjorts av scenen med honom och en sked, alla nya följare han har fått på Instagram och alla hjärtan han satt i brand under den senaste månaden – en slutsats vi kommit fram till helt vetenskapligt, såklart.

 

2. Kemin

Regé-Jean Page och Phoebe Dynevor, som spelar Daphne Bridgerton, har förnekat att attraktionen som syns i serien är på riktigt – något som många har ifrågasatt.

Läs också: Här är de 5 mest streamade serierna på Netflix någonsin

3. Penelope Featherton

Medan Daphne Bridgerton är den där coola tjejen i skolan, som man aldrig ens kunde drömma om att bli lika uppmärksammad och uppvaktad som, så är Penelope Featherington, spelad av Nicola Coughlan, mer som oss. Ni vet när man är kär i den där personen som bara tittar efter andra och har satt en i det friendzone:ade facket.

Läs också: 9 anledningar till att vi älskar Nicola Coughlan i “Bridgerton”

4. Eloise Bridgerton

Medan de flesta ogifta kvinnorna och flickorna i serien drömmer om att bli bortgifta så är Eloise Bridgerton den friska fläkten som inte går med på antagandet att hela hennes lycka och framtid beror på om hon lyckas skaffa sig en make eller inte.

5. Alla starka kvinnoroller

Förutom The Duke of Hastings så innehas allra flesta stora rollerna i serien av kvinnor. Han uppfostrades ensam av en vän till familjen, Lady Danbury, och även Bridgerton-barnens mamma är ensamstående efter att maken har gått bort. Kungen är knappt med utan här står drottningen i fokus, som dessutom är svart liksom många andra viktiga personer i serien – en stor skillnad mot de flesta andra skildringarna av 1800-talets London.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!