Nöje

Camping och glamping i natursköna Värmland

Sommaren i Värmland bjuder på många unika boendealternativ i närheten av naturen. Vi berättar om det nya stjärnskottet på semesterhimlen – glamping!

Camping känner de flesta till, men vill man ha något som är mer bekvämt utan att tumma på naturupplevelsen är kanske glamping det rätta alternativet. I Värmland är naturupplevelserna lättillgängliga med milsvida skogar, sjöar och vattendrag. “Vi ser en tydlig trend för unika boendeformer och att boende inte bara är en praktisk fråga utan en upplevelse i sig. I Värmland finns ett brett urval av unika boenden och i år är det särskilt camping och campingens glamorösa motsvarighet, glamping, som ligger i framkant. Vi har märkt att våra besökare gärna vill komma närmare naturen på semestern, något som ökat under pandemin”, säger Mia Landin, vd för Visit Värmland.

Nedan listar vi sommarens camping- och glampingnyheter i Värmland:

Läs även:

En annorlunda naturupplevelse – med (SUP) Stand Up Paddle Boarding.

Så fixar du en tropisk hemester – med kalkbrott och laguner.

Vi listar Sveriges bästa hotell med utomhuspooler.

Här hittar du fler fantastiska resetips i Sverige!

Lyxig glamping på Happie Camp

Lyxig glamping på Happie Camp

Happie Camp ligger långt från den traditionella campingresan. Detta är en lyxig campingupplevelse, där man bor bekvämt i mysiga, möblerade glampingtält, mitt i de värmländska skogarna. Förutom boende kan semesterfirare beställa mat för egen tillagning.

Glampingtälten är byggda i trä och passar perfekt för den moderna naturturisten. Campet öppnar i år i anslutning till Glaskogens naturreservat där det finns möjlighet att vandra, paddla kanot och fiska. Området är känt för sin unika vildmarkskaraktär och dess rika växt- och djurliv.

Läs mer om Happie Camp här.

Nästa bild
Nya möjligheter för unikt boende i Naturbyn

Nya möjligheter för unikt boende i Naturbyn

I Naturbyn njuter du av de lugna omgivningarna med vatten, skog och vilda djur. Den unika byn är gömd mellan träden vid en lugn vik bredvid sjön Eldan i Värmland. Sov bland trädtopparna i ett trähus eller gungas till sömns av de mjuka rörelserna på sjön på en husbåt eller bo i äkta natur i timmerstugor.

Det finns inte rinnande vatten och semesterfirare lagar mat över öppen eld. Allt är 100% organiskt, handbyggd, lokalproducerat och hållbart.

Läs mer om Naturbyn här.

Nästa bild
Rullande semesteräventyr med Värmland Camper

Rullande semesteräventyr med Värmland Camper

På Värmland Camper på Hammarö kan man nu hyra sin egen mini-husvagn för upplevelser i naturen. Husvagnen är utrustad med gaskök, rinnande vatten, solpanel, säng och andra bekvämligheter. Efter upphämtning är husvagnen fylld med all nödvändig utrustning för ett bekvämt campingliv, inklusive lokalproducerade produkter som handdukar och kroppsvårdsprodukter.

För de aktiva finns det möjlighet att ta med både cykel, kajak och SUP. Husvagnen har även ett taktält med estrasängar för den som vill övernatta under stjärnorna!

Läs mer om Värmland Camper här.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!