Nöje

Därför drömmer du om ditt ex – 10 anledningar

Händer det att du vandrar rakt in i exets armar mitt i en dröm? Kanske bråkar ni om något eller delar en intim stund med varandra? Du vaknar svettig och förvirrad, den här personen har du ju lämnat för längesedan. Kanske ligger det dessutom en ny person bredvid dig i sängen. Nedan listar vi tio anledningar till att du har återkommande drömmar om ditt ex.

Foto: Unsplash

Obearbetade känslor

Innan du börjar stressa upp dig alldeles för mycket över dina drömmar ska du påminna dig själv om att detta inte nödvändigtvis innebär att du hyser romantiska känslor för ditt ex. Att drömma om ett ex kan också handla om att söka efter ett avslut för att kunna gå vidare. Kanske finns det fortfarande lösa trådar mellan er?

Oro inför att känna lycka i den nya relationen

Det är inte helt ovanligt att drömma om sitt ex i samband med att du blir tillsammans med en ny person. Undermedvetet kan det handla om att du jämför dem med varandra, kanske för att försäkra dig själv om att det kommer att gå bättre den här gången.

Tyder på ett större problem

För det mesta bör dock drömmar tolkas symboliskt och inte bokstavligt. Om du drömmer om ditt ex försök grubbla lite över hur det slutade mellan er och om det finns något ni kunde gjort annorlunda. Om något var ditt fel, se över vad du skulle gjort annorlunda och försök tänka på det i framtiden när du går in i andra relationer.

Du har inte kommit över ditt ex

Även om det finns en mängd anledningar att drömma om ditt ex som inte handlar om att du fortfarande har känslor för personen så är det fortfarande en möjlig anledning. Försök känna efter och se om det kan vara anledningen.

Det handlar inte om exet, det handlar om dig

Det kan också vara så att exet i själva verket inte är exet utan en slags symbol för dig själv. Kanske kan det betyda att du har gett upp för mycket av dig själv i din förra relation och att det är hög tid att hitta tillbaka till dig själv. Se över om du behöver göra några ändringar efter din förra relation och ta hand om dig själv och värna dig själv på ett bättre sätt.

Du är rädd för att bli sårad igen

För många kan det innebära flera svårigheter att gå vidare efter en avslutad relation. Det är inte ovanligt att vara rädd för att bli sårad igen om det är något man har i bagaget. Drömmen om exet kan därför innebära att du är rädd för att fastna i gamla hjulspår av sårade känslor.

Du är exet, som gör slut med dig själv

Att ett ex dyker upp i ens drömmar kan betyda en mängd olika saker. Det kan faktiskt vara en slags väg för ditt undermedvetna att göra upp med en del av dig själv som du förtrycker. Drömmen kan betyda att du behöver stärka ditt eget förhållningssätt till dig själv.

Du försöker förlåta efter ett trassligt uppbrott

Om det inte slutade på ett bra sätt mellan er kan detta var ett sätt för din hjärna att skapa en situation som möjliggör förlåtelse. Vill du få slut på dessa drömmar, se till att du verkligen, i vaket tillstånd, har förlåtit ditt ex för det som hänt mellan er.

Du saknar delar av ditt liv med ditt ex

Det kan också vara ett tecken på att det fanns saker i ert liv tillsammans som du saknar. Du kanske inte nödvändigtvis saknar ditt ex, utan det kan handla om hur du levde i övrigt under den perioden, något ni brukade göra tillsammans och ställen ni brukade besöka.

Något i ditt nuvarande liv gör dig olycklig

Det kan också vara en symbol för att något i ditt liv gör dig olycklig. Är det något som drar ner dig, försök identifiera problemet och bryt ner det. Det kan vara något du behöver göra upp med för att komma vidare från det som gör att du mår dåligt.

Källa: Hellogiggles.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!