Nöje

Därför gillar du att titta på skräckfilm – din personlighet avslöjar dig!

Många av oss älskar att bli uppskrämda av en riktigt bra skräckfilm,  men det finns också de som absolut inte ens vill titta på trailern av en läskig film. Och huruvida du gillar skräckisarna eller inte, finns det psykologiska skäl till!

Foto: Unsplash

Är du den som sitter med en kudde halvt för ansiktet under en skräckfilm – och drömmer mardrömmar efteråt? Eller vill du mer än gärna titta på läskiga filmer när det är filmdags? Ditt filmval beror faktiskt på hur väl din kropp reagerar på stress! De som älskar skräckfilmer reagerar annorlunda på stress, enligt författaren och sociologen Margee Kerr, som forskar kring rädsla.

– Vissa människor som får hjärtklappning under en skräckfilm kan känna positiva attribut så som att de känner sig mer levande. Ungefär så som du känner efter ett intensivt träningspass. Medan andra människor kan tolka den ökade hjärtfrekvensen som en panikattack. En situation där de känner att de tappar kontroll över vad deras kropp gör, säger Margee Kerr.

Personer som hatar skräckfilmer kan mycket väl vara högkänsliga. Hsp-personer kan lätt bli överstimulerade av deras omgivning och tenderar att vara mer empatiska. Det i sin tur betyder att de har en mer intensiv psykologisk reaktion på läskiga och våldsamma filmer, menar forskare inom området.

Blir det någon läskig film för dig denna Halloween? Här hittar du åtta skräckfilmer att beta av för tidernas läskigaste kväll!

Läs även:

Så ser skådespelarna i de mest populära skräckfilmerna ut egentligen.

Fira Halloween på Gröna Lund 2021.

Källa: Huffington Post

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!