Nöje

Därför ska du alltid slänga in en våtservett i tvättmaskinen

Många har problem med att det fastnar både ludd, hår och damm på kläderna. Och trots att kläderna tvättats noga i maskinen hjälper det inte alltid. Med ett enkelt knep kan du lösa problemet.

Foto: Unsplash/Pexels

Många lägger mycket tid på tvätt av kläder och andra textilier. Men även om man tvättat sina kläder omsorgsfullt är det inte alltid den kommer ut helt ren – något som kan vara måttligt frustrerande.

Ett enkelt husmorsknep löser problemet

Ludd, djurhår och annat damm kan ibland sitta som klister på dina kläder. Därför tvingas du istället lägga tid på att omsorgsfullt rolla kläderna efter att de blivit rena. Men med hjälp av ett enkelt husmorsknep kan problemet vara ett minne blott. Genom att slänga in en våtservett i maskinen kan du få ut betydligt renare tvätt. Vad beror det på? Våtservetten absorberar nämligen just djurhår och dammludd och annat som fastnat på dina kläder.

Så gör du

Du behöver max tre våtservetter per tvätt för att de ska göra sitt jobb. Återanvänd dem inte, för bästa resultat ska du använda en ny. Vill du inte att våtservettens doft ska absorberas av tvätten kan du välja en parfymfri produkt.

Läs även:

Därför bör du tvätta med såpa.

6 saker du inte visste att du kunde använda bikarbonat till.

Videon när frun tvättar sin mans kuddar har blivit viral.

Så upptäcker du hur smutsig din tvättmaskin faktiskt är.

Källa: Brightside

Här hittar du fler städtips!

Foto: Unsplash/Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!