Nöje

De mest efterlängtade filmerna 2024

Goda nyheter för alla film-älskare: 2024 bjuder på en hel del efterlängtade premiärer! Vi listar filmerna du inte får missa i år.

Det finns många spännande filmer att se fram emot 2024, från musikaler till sci-fi. Här är några av årets mest efterlängtade filmer!

Mean Girls (12 januari)

Denna film är baserad på musikalversionen av Mean Girls. Räkna med medryckande sång- och dansnummer, blandat med komedi och – givetvis – en generös portion tonårsdrama.

Liksom den första filmen är även nya Mean Girls skapad av komikern Tina Fey, som repriserar sin roll som Miss Norbury. I andra roller syns Angourie Rice som Cady Heron och Reneé Rapp som Regina George.

Argylle (2 februari)

Om du älskar lättsamma spionfilmer är detta filmen för dig! Argylle handlar om den introverta författaren Elly Conway (spelad av Bryce Dallas Howard), vars liv plötsligt börjar likna en av hennes egna spionromaner. I övriga roller syns bland andra Catherine O’Hara, Henry Cavill och Dua Lipa.

It Ends With Us (premiärdatum ej fastställt)

Detta år är det äntligen premiär för den efterlängtade filmatiseringen av romanen It Ends With Us. Handlingen kretsar kring Lily, som försöker reda ut sina känslor för två väldigt olika män. Det är ännu oklart när filmen har premiär i Sverige men den har premiär i USA i februari.

Dune: Del 2 (28 februari)

Handlingen i Dune: Del 2 tar vid där den första filmen slutade. Timothée Chalamet gestaltar åter Paul Atreides, som tillsammans med Chani (Zendaya) försöker förhindra en fruktansvärd framtid som endast han kan förutspå. I övriga roller syns bland andra Austin Butler och Florence Pugh.

Insidan Ut 2 (14 juni)

I uppföljaren till Pixars hyllade film Insidan Ut (2015) återvänder vi till den nyblivna tonåringen Jennys hjärna där huvudkontoret genomgår en plötslig renovering för att göra plats åt något helt oväntat: nya känslor! Glädje, Vemod, Ilska, Rädsla och Avsky som bevisligen drivit en framgångsrik verksamhet under lång tid, vet inte hur de ska reagera när Ängslan dyker upp. Dessutom verkar hon inte komma ensam.

Precis som i den första filmen ger Amy Poehler röst åt Glädje, medan Maya Hawke gestaltar Ängslan.

Joker: Folie a Deux (premiärdatum ej fastställt)

I denna uppföljare till Joker (2019) får vi se hur psykiatrikern Harley Quinn ger sig i kast med uppgiften att behandla Jokern, men instället utvecklar en osund relation med honom. För alla som älskade den första filmen är detta ett måste – inte minst då Joaquin Phoenix, som spelar Arthur Fleck, får sällskap av Lady Gaga i rollen som Harley Quinn.

I dagsläget är det inte känt när Joker: Folie a Deux har premiär i Sverige men filmen har premiär i USA i oktober.

Wicked Del 1 (27 november)

Förväntningarna är höga på filmatiseringen av den älskade Broadway-musikalen Wicked och i slutet av 2024 har del ett äntligen premiär! I den stjärnspäckade ensemblen ingår Cynthia Erivo som Elphaba, Ariana Grande som Glinda, och Jonathan Bailey (Familjen Bridgerton) som Fiyero.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!