Nöje

3 tecken på att du dejtar en narcissist

När du träffar någon du gillar är det lätt hänt att du nästan blir förblindad av kärlek. Du hör inte varningsklockorna som ringer utan du tror att den du dejtar är den finaste personen i världen. Här listar vi tre tecken som du ska hålla utkik efter som avslöjar att din dejt är en narcissist.

Foto: Unsplash

1. Är romantisk i vågor

Ett vanligt tecken är att narcissisten först överöser dig med romantiska gester och verkligen kärleksbombar dig för att sedan helt plötsligt bli kall och avståndstagande.

2. Charmen manipulerar dig

En del av narcissistens sätt är att de ofta försöker manipulera dig så du slutar tro på din egen verklighet. Eftersom narcissister dessutom har så mycket självförtroende och en förtrollande charm kan det vara svårt att stå emot. Till exempel kan de säga: ”Ska du verkligen vara med mig nu när du ska åka bort ett tag. Gå och umgås med dina vänner istället.” Sen när du går mot dörren ropar de ”Gå inte”, dubbla budskap kan man tycka. Tillslut vet inte längre vad som är rätt och vad som är fel.

3. Allt sker på deras villkor

Narcissister förväntar sig att du lever på deras villkor, prioriterar deras behov och om du inte gör det blir de snabbt upprörda och irriterade. Det för att de hela tiden är beroende av bekräftelse och egoboost. Har du bråkat med en narcissist är det mycket troligt att det är du som får lov att be om ursäkt trots att det inte är du som borde göra det. De saknar även empati för andra människor och ser inte dina behov.

Här hittar du fler tecken på att du har en narcissist i din närhet.

Läs också: Forskning: Vill ditt ex vara vän med dig kan hen vara psykopat.

Källa: Mydomaine

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!