Nöje

Den nya 5 minuters-rutinen kommer att förändra ditt liv

I dagens samhälle är det otroligt lätt att komma på villovägar från dina prioriteringar och det som verkligen är viktigt. Det beror dels på att vi lever vårt liv i ett väldigt högt tempo samt bombarderas av distraktioner från sociala medier och alla olika håll. Med den här enkla 5 minuters-rutinen kommer du att kunna landa i dig själv och på sikt kunna förändra ditt liv. 

Sa-blir-du-lycklig

Den här enkla rutinen går ut på att du tar några minuter av varje dag för att skriva ner ett schema över kommande dag. Det för att hålla rätt spår mot dina mål.

1. Avsätt tid för att göra något du älskar

Sluta ta varje dag för givet. Du vet bättre än så. Livet är till för att fyllas av glädje och därför bör du från och med nu börja planera in något du älskar, om så än bara för 5 minuter varje dag. Det kan vara allt ifrån att börja promenera i naturen 10 minuter innan jobbet varje morgon till att börja måla (igen?), boka in en danskurs inför sommaren eller bara börja hänga mer med dina vänner? Om du är osäker på vad du älskar så testa dig fram bland aktiviteter, kurser och liknande.

2. Skriv ner dina främsta prioriteringar – och börja prioritera dessa

Att skriva ner dina prioriteringar kan hjälpa dig att fokusera på det som verkligen är viktigt i ditt liv. Efter varje nedskriven prioritering listar du hur mycket tid du spenderar på denna. Hur ser listan ut i dag? Vart spenderar du din tid och hur vill du ha det framöver? Ingenting kommer att förändras över en natt om inte du sätter förändringen i gungning. Så ta kommandot över din tid och börja sortera om i listan tills den ser ut som du vill.

3. Skriv ner dina drömmar 

Först och främst. Ingen dröm är för stor när det kommer till att börja jobba för att förverkliga den. Det är du nämligen skyldig dig själv! Det spelar ingen roll om drömmarna är realistiska eller inte. Henry Ford sa det bra. “Det spelar ingen roll om du tror att du kan eller inte, du kommer ha rätt!”

4. Ge dig själv tidsfrister – och börja jobba mot deadlines

Underskatta inte deadlines, de är nämligen mycket kraftfulla och kan hjälpa oss avsevärt när det kommer till att öka vår ansträngning inför en speciell uppgift. När du listat ut vad dina drömmar är bör du (efter varje drömmig punkt) sätta upp en tidsfrist. Vill du skriva en bok? Räkna ut hur lång tid du behöver, hur mycket tid du är villig att lägga på det och sätt upp ett tydligt slutdatum.

5. Ta ett litet steg (mot ett stort mål) på ditt dagliga schema

För att kunna göra regelbundna framsteg mot dina mål, måste du börja att planera in små handlingar (som kan leda till stora förändringar på sikt) varje dag. Drömmer du om att bli en stor bloggare så kan det vara på tiden att faktiskt registrera en blogg och börja skriva dagliga inlägg. Vill du anmäla dig till ett riktigt marathon kan det vara bra på att börja springa några gånger i veckan osv. Det viktiga är att varje litet steg ska ta dig närmare ditt slutgiltiga mål.

Källa. Lifehacks.org

Foto: Unspalsh.com 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!