Nöje

Det enkla knepet som hjälper dig att välja rätt kö

Väljer du alltid fel kö, hur mycket du än funderar över vilken av raderna som kommer att röra sig framåt snabbast? Du är definitivt inte ensam – men det finns ett knep som (hur enkelt det än låter) faktiskt funkar förvånansvärt bra!

Foto: Unsplash


Trettiosju miljarder timmar. Så lång tid spenderar alla amerikaner tillsammans i olika köer, enligt kö-experten och professorn Richard Larson på Massachusetts Institute of Technology. Men även om varje enskild person så klart inte når upp till de hiskeliga summorna så lyckas vi ändå skrapa ihop en hel del kötid under våra liv. Och nästan lika ofta som vi står och väntar, så grämer vi oss över att vi valde fel kö – ännu en gång. The New York Times har gått till botten med “problemet” och tagit fram en rad olika tips på hur du ska tänka när du närmar dig ett gäng köer och ska försöka välja den rätta.

Du kan till exempel studera personerna du har framför dig, äldre personer tar i regel längre tid på sig än yngre personer. Om du står i en butikskö kan du kolla in hur många olika typer av varor de framför dig har i sina korgar, fyra mjölkpaket går snabbare att scanna än fyra helt olika saker. Men, det allra smartaste och snabbaste knepet har inget med köanalyser att göra – du ska helt enkelt välja kön längst till vänster. De allra flesta är högerhänta, vilket gör att vi helst svänger åt höger när vi till exempel ska välja kö, säger Robert Samuel, grundaren av kö-tjänsten Same Ole Line Dudes. Så nästa gång du står och velar vid kassorna, välj vänster och du slipper fundera över om du gjorde rätt val eller inte.

Läs även:

Fem tips och övningar för att öka din produktivitet

Behöver du struktur i ditt liv? Här är 6 planeringstrick som underlättar din vardag


Källa: NYtimes.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!