Nöje

Det här händer i Stockholm i helgen – vi listar 8 festliga aktiviteter!

Det är fredag och helgen är (äntligen) runt hörnet! Har du fortfarande inga helgplaner? Du kan vara lugn, vi har listat åtta spännande aktiviteter som äger rum i Stockholm i helgen.  

Foto: Instagram @hornstullsmarknad / Unsplash

Snart är det helg och om vi tar en titt på väderprognosen kan vi se att det bjuds på både sol och värme! Många kanske redan har sin helg spikad, men om du fortfarande inte har några helgplaner kan du ändå vara lugn. Helgen bjuder nämligen på massa festliga och roliga aktiviteter! Du kanske vill lära dig att paddla kajak? Eller du känner kanske mer för att bara slappa i solen på en härlig uteservering eller köra en dagsfest? Oavsett vad du känner för att göra har Stockholm något för dig!

I bildspelet nedan har vi listat åtta spännande aktiviteter du kan upptäcka i Stockholm i helgen. Vilken besöker du?

Hornstull marknad

Hornstull marknad

Hornstull Marknad ligger, precis som det låter, vid Hornstull på Södermalm i Stockholm. Marknaden äger rum både lördag och söndag och erbjuder god steetfood från marknadens alla foodtrucks. Här kan du även passa på att shoppa, både second hand och nytt, eller njuta av solen på marknadens stora soldäck.

Foto: Instagram @hornstullsmarknad

Nästa bild
Josefina Dagsfest

Josefina Dagsfest

Imorgon, den 19:e maj, är det säsongspremiär för Dagsfesterna på Josefina. Njut av solen och värmen samtidigt som du sippar på en svalkande drink – det kan inte bli bättre! Festen drar igång klockan 13.00 och håller på ända fram till klockan 20.00. Mellan 13.00 – 14.00 är det även fri entré så se till att komma i tid!

Foto: Instagram @josefinasthlm

Nästa bild
Truck take over + Tap take over

Truck take over + Tap take over

På Birger Jarlsgatan 112 i Stockholm kommer Frick & Son tillsammans med Gamla Enskede Bryggeri duka upp för hamburgarfest från klockan 17.00! Ur kranarna kommer ölen flöda och i baren kan du även beställa somriga cocktails och snacks – perfekt till kvällssolen!

Foto: Instagram @frickochson / @gamlaenskedebryggeri

Nästa bild
1kmloppis i Birkastan

1kmloppis i Birkastan

På söndag blir det en riktig folkfest på Karlabergsvägen i Stockholm! Då är det nämligen dags för Birkagårdens kilometerlånga loppmarknad som i år anordnas för sjunde året i rad. Tips! Om du inte har swish, ta med kontanter och se till att lämna bilen hemma – det brukar vara svårt att hitta parkeringsplats. Loppmarknaden börjar klockan 11.00 och håller på till och med klockan 15.00.

Foto: Instagram @birkagarden / Birkagården

Nästa bild
Stockholmkajak i Kungsträdgården

Stockholmkajak i Kungsträdgården

På lördag och söndag från klockan 11.00 kan du prova på att paddla kajak i fontänen vid Kungsträdgården i Stockholm. Stockholmkajak kommer att finnas på plats och besvara alla dina frågor du har om kajakpaddling!

Foto: Facebook @stockholmkajak / Unsplah

Nästa bild
Champagneutställning på Spritmuseum

Champagneutställning på Spritmuseum

Tycker du om Champagne? Då måste du ta vägarna förbi Spritmuseumet i helgen. Här finns nämligen en utställning som berättar om jordmåner, jäsning, bubblor och mycket mer om själva tillverkningen av vår nog allas favoritdryck! Utställningen låter dig även ta del av champagnens plats i olika trender och populärkulturer.

Foto: Spritmuseum

Nästa bild
Premiäröppning för Taket på Eriks Gondolen

Premiäröppning för Taket på Eriks Gondolen

Idag, den 18 maj, är det premiäröppning för Taket på Eriks Gondolen! Taket befinner sig på våningen över Eriks Gondolen och med sina 33 meter ovanför slussen kan du nog förstå den fantastiska utsikten. På menyn finns en cocktaillista med både klassiska och egendesignade drinkar och i matväg erbjuds bland annat Stockholms största räkmacka – mums!

Foto: Facebook @TAKETpaEriksGondolen

Nästa bild
Sommarfest på Slakthustaket

Sommarfest på Slakthustaket

Från klockan 15.00 nu på lördag är det sommarfest på Slakthustaket! På terassen står grillen redo och det bjuds på härlig musik från en rad olika DJ:s. Njut av solen på terassens gigantiska trädäck medan du svalkar dig med smarrig dricka – det kan inte bli mycket bättre!

Foto: Facebook @slakthustaket

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!