Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Det blir en säsong 2 av Bridgerton – och nu vet vi vilket syskon den handlar om

Har du också förtrollats av Netflix senaste kostymdrama Bridgerton? Då är du långt ifrån ensam. Serien har spåtts bli en av de mest populära serierna på Netflix genom tiderna, och 21 januari bekräftade produktionsbolaget Shondaland att det kommer en säsong två. Här är allt vi vet!

Foto: Netflix

Nyligen postade Shondaland, produktionsbolaget bakom den populära och hyllade serien Bridgerton, den senaste utgåvan av “Lady Whistledown’s Society Papers”. I den går att läsa att Bridgerton officiellt kommer att återkomma med en säsong två och att produktionen startar under våren 2021.

Serien har bland annat uppmärksammats för sin inkluderande casting som skiljer sig från liknande kostymdraman från samma tidsperiod där så gott som samtliga karaktärer vanligtvis är vita. Sannolikt har vi till stor del Shonda Rhimes att tacka för detta – tv-producenten som ligger bakom succéserier som Grey’s Anatomy, Scandal och How to get Away with Murder och vars produktionsbolag Shondaland alltså har varit med och tagit fram Netflix-succén.

– Alla vi hoppas verkligen att det kommer en forsättning! Det är en fröjd att göra den och responsen har varit bortom våra vildaste fantasier. Men till Netflix-gudarna kommer ner och välsignar oss så vet vi inte, sa Nicola Coughlan, som spelar Penelope Featherington, till Variety i december.

Läs också: 9 anledningar till att vi älskar Nicola Coughlan i “Bridgerton”

Och nu står det alltså klart att det blir en säsong två! I fokus kommer Lord Anthony Bridgerton, den äldsta brodern i Bridgerton-familjen, och hans romantiska äventyr att stå, går att läsa i Lady Whistledown’s specialutgåva.

Netflix-serien är från början baserad på en bokserien Familjen Bridgerton som är skriven av Julia Quinn, och säsong 1 fokuserade till stor del på historien mellan Daphne Bridgerton och Simon Basset, the Duke of Hastings, liksom den första boken i serien: The Duke and I (En annorlunda allians på svenska). Oprah Magazine skriver att en humla, likt den som vi ser på fönsterbrädan i den absolut sista scenen av säsong ett, kommer att spela stor roll i bok nummer två, The Viscount who Loved Me, som handlar om Daphnes bror Anthony Bridgerton. Med andra ord kommer även säsong två att följa böckernas ordning.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av shondaland tv (@shondaland)

Totalt finns det åtta böcker i Julia Quinns bokserie och var och en fokuserar på ett av syskonen i familjen Bridgerton. Vi kommer alltså att se mindre av Daphne och Simon i en säsong två och mer av de andra syskonen i de kommande säsongerna.

Om du vill ligga steget före redan nu kan du sätta tänderna i hela bokserien av Julia Quinn – du hittar alla böckerna här nedanför!

Läs också: Här är de 5 mest streamade serierna på Netflix någonsin

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!