Nöje

Detta ligger överst på svenskarnas önskelista – efter pandemin

I förra veckan släpptes en ny global undersökning av booking.com som visar att över två tredjedelar av svenskarna känner sig optimistiska inför möjligheten att eventuellt kunna resa under 2021 tack vare att vaccineringen tagit fart!

Foto: Instagram @lakecomo_boat/@visitnordfjord

Enligt en ny undersökning med över 28 000 resenärer från 28 olika länder kan booking.com visa hur resenärernas förväntningar ser ut efter ett år med restriktioner. Det visar sig att 62% av de svenska resenärerna hellre åker på semester under 2021 än hittar den sanna kärleken!

Optimismen ökar i takt med vaccinering

Över hälften av resenärerna säger att de inte kommer att resa utomlands innan de är vaccinerade. Även om vi inte nått mållinjen ännu känner sig mer än två tredjedelar hoppfulla när det gäller eventuella möjligheter att resa under 2021. Restriktionerna har visat sig påverka folkhälsan på flera plan och många har kämpat med “det nya normala” där vi rekommenderas minska vårt sociala umgänge avsevärt. På önskelistan för aktiviteter efter pandemin ligger resor helt klart i toppen och många har använt det gångna året till att planera kommande utlandsresor.

Viktigt med samarbete

För att hjälpa resenärer att återupptäcka efterlängtade resmål krävs enighet och samarbete mellan myndigheter, resenärer och resesektorn. Arjan Dijk på Booking.com säger att de ser optimistiskt på att vi som resenärer, i en inte allt för avlägsen framtid, ska kunna resa och uppleva världen igen. “Nu när vi börjar se ljuset i slutet av tunneln fortsätter vi att stödja alla som vill ge sig ut på resa igen, allteftersom det är säkert att göra det”, säger han.

Läs även: Hur reser vi i sommar? 8 favoritresemål och reglerna som gäller där!

Just nu kan du spara minst 15% på lokala vistelser, längre resor och allt däremellan när du bokar hos Booking.com.

Foto: Instagram @Bookingcom

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!