Nöje

Emma Roberts öppnar upp sig om endometriosdiagnosen

Gravida skådespelerskan Emma Roberts har öppnat upp sig i en intervju med Cosmopolitan, där hon berättar om oron som hon tidigare har haft över att inte kunna få barn efter att ha levt med endometrios i flera år utan att veta om det. 

– Allt började för några år sedan då jag  fick veta att jag hade levt med odiagnostiserad endometrios sedan jag var tonåring. Jag hade alltid väldigt ont under mensen, det var så illa att jag ofta missade skolan, berättar Roberts under intervjun. När skådespelerskan hade tagit upp sina problem med sin manliga läkare så hade han endast antytt att Emma var för dramatisk.

När Emma blev lite äldre kände hon att det kanske kunde vara en god idé att byta till en kvinnlig läkare – sagt och gjort, som tur var så upptäckte Emmas nya läkare problemet och skickade vidare henne till en specialist.

Äntligen fick jag ett kvitto på att jag inte var dramatisk. Men då hade det redan påverkat min fertilitet. Jag fick höra, “Du borde nog frysa dina ägg eller titta på andra alternativ.”

Efter händelsen så var Emma orolig över att inte kunna bli gravid. Hon började prata mycket om sin oro och upptäckte snart att endometrios var vanligare bland kvinnor än vad hon var medveten om. Roberts fann mycket tröst i att inte känna sig ensam i situationen.

– Det här låter säkert klyschigt, men så fort jag slutade oroa mig och tänka så mycket på det så blev vi gravida. Men jag ville fortfarande inte få upp mina förhoppningar, saker kan ju gå fel under graviditeten – det är någon man inte ser på Instagram. 

Läs också: 8 Hollywoodkändisar öppnar upp om hur det är att leva med endometrios

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!