Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Emma Watson får det första könsneutrala skådespelarpriset – se hennes inspirerande tacktal

MTV Movie and Tv Awards blev först med att ta bort könsuppdelningen till skådespelarpriserna. Utmärkelsen för bästa filmskådespelare gick i år till Emma Watson, som hyllar det könsneutrala priset. “Empati och förmågan att använda fantasin ska inte ha några begränsningar” säger hon i sitt tacktal. Se hela det inspirerande tacktalet i artikeln! 

Foto: Scanpix & Disney (Skönheten och odjuret)
Källa: TT & Youtube/MTV

Under natten mot måndagen hölls MTV:s filmgala i Los Angeles, där det för första gången delades ut priser för både film- och tv-produktion. En annan ny sak är att de tog bort könsuppdelningen till priserna.

Emma Watson blev historisk när hon fick ta emot det första könsneutrala skådespelarpriset. Hon utsågs till bästa filmskådespelare för sin roll som Belle i Skönheten och odjuret och tog emot den gyllene popcornstatyetten. I sitt tacktal börjar hon med att hylla priset i sig och MTV för att de har tagit bort könsuppdelningen.

– För mig visar det att skådespeleri handlar om förmågan att kunna sätta sig själv i någon annans skor, och det behöver inte delas upp i två olika kategorier. Empati och förmågan att använda fantasin ska inte ha några begränsningar, säger Emma Watson i talet och möts av applåder.

Hon säger också varför hon tror att hon tilldelas priset.

– Jag tror att jag får utmärkelsen tack vare vem Belle är och vad hon representeras.

Hon berättar att hon älskade att spela en person som inte lyssnar på människor som försöker begränsa henne. Filmen Skönheten och odjuret tilldelades också utmärkelsen för årets bästa film.

Se prisutdelningen och hela tacktalet här nedanför!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!