Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Röda hus med vita knutar, regn på midsommar och kräftskiva i augusti. Det enda som

Nöje

Sweden Hills – staden i Japan som ser exakt ut som en svensk by

Sweden Hills – staden i Japan som ser exakt ut som en svensk by
4 Se Bildspelet

Röda hus med vita knutar, regn på midsommar och kräftskiva i augusti. Det enda som skiljer den här staden mot vilken svensk stad som helst är att den ligger i Japan.
3 mil utanför staden Sapporo på ön Hokkaido i Japan, finns en stad där husen är röda med vita knutar, där lupinerna blommar och där midsommarstången reses i juni. Staden kallas Sweden Hills och har anammat flera svenska traditioner, här firar de svenska högtider och sysslar med hemslöjd.

 

Staden är bara 37 år gammal och kom till efter att en svensk ambassadör påpekade att atmosfären och miljön påminde väldigt mycket om Sverige. 1984 togs första spadtaget och 21 år senare, 2005, bodde 550 personer i staden. I snart 30 år har kommunen Tobetsu, där Sweden Hills ligger, och Leksand varit systerkommuner. Husen är tillverkade av ett japanskt företag, men i Insjön,Leksand. Det kan vara förklaringen till att Sweden Hills påminner om en liten by i Dalarna.

 

Om man besöker Sweden Hills på sommaren kan man se ett klassiskt svenskt midsommarfirande, med midsommarstång, kransar och såklart regn och i augusti har de såklart kräftskiva. I Sweden Hills får du se fler folkdräkter än vad du kommer göra under ett midsommarfirande i Dalarna.
Foto:Swedenhills.jp

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind