instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Enklaste godisen att göra i helgen – krämiga chokladtryfflar

Av: Metro Mode

Det blir inte enklare eller godare än så här. Krämiga chokladtryfflar slänger du ihop på tio minuter med hjälp av choklad och grädde. Smaksätt de smarriga godisarna med allt ifrån citrussmak till nötter eller bitar av godis. Här hittar du Cassandras grundreceptet för ett helt gäng gobitar.

Annons

Du behöver:

500 g mörk choklad (och fin kvalité)

2 dl vispgrädde

 

Kakao eller florsocker att rulla tryfflarna i

Smaksättning: Låt fantasin flöda och välj smaksättning efter tycke och smak.

 

Gör så här:

Koka upp grädden i en kastrull.

Dela chokladen i mindre bitar och kör ner den i kastrullen.

Rör om tills chokladen smält helt och en len tryffelsmet bildats.

Låt svalna innan du ställer in kastrullen i kylen.

När tryffeln är kall tar du fram en tesked och skopar ut lagom stora portioner som du formar till bollar (jag gillar att göra en liten topp på dem som på bilden).

Pudra sedan över kakao eller florsocker och förvara i kylen.

 

Foto & recept: Cassandra Brunstedt 

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår