Ernst Kirchsteigers goda sillrecept
I takt med att julen närmar sig kan det vara en god idé att börja planera julmaten. Ernst Kirchsteiger är tillbaka med sina otroligt populära julprogram där han pysslar och lagar mat och i det senaste avsnittet av “Jul med Ernst” gjorde han en egen variant på sill som nog får de flesta runt julbordet att tappa hakan!
I programmet rör han ihop en fantastisk sill med bland annat chili och pomeransskal, och han avslutar det hela med “en hokus pokus-grej.” Tricket är akvavit, men den går också att utesluta utan problem. Receptet nedan visar hur du enkelt piffar upp din sill till julen och ger alla en oväntad och supergod smakkombination! Sillen fungerar att servera till julbordet och är en garanterad succé.
Ernst Kirchsteigers goda sillrecept
Du behöver:
2 förp sill (minutsill)
1 granatäpple
2-3 bitar pomerans
50 g purjolök
1 kruka dill
2-3 lagerblad
1 chilifrukt (liten)
3 msk akvavit
10-15 svartpepparkorn
Gör så här:
Ta upp sillen ur sin färdiga 1-2-3 lag, spara lagen. Skär den i små bitar om ca 1-2 cm.
Tvätta och strimla purjolöken. Finhacka chili.
Hacka ner pomerans något. Dela granatäpplet och pressa ut kärnor och saft. (Man kan också dela granatäpplet i 4 delar och slå ut kärnorna med en träslev).
Blanda alla ingredienser i en skål och lägg i lagerblad och häll på akvavit. Häll på den sparade 1-2-3 lagen.
Lägg upp i lämplig burk, förvara i kyl.
Recept: Ernst Kirchsteiger
Fotograf: Skärmdump TV4