Nöje

Espresso House nyhet låter helt magisk – snart lanseras en helt ny typ av semla!

Fettisdagen närmar sig med stormsteg och för alla som älskar semlor har Espresso House tagit fram en nyhet som får det att vattnas i munnen! Snart kommer du kunna njuta av en Semla Latte!

Foto: Espresso House & Unsplash

Är du ett riktigt fan av semlor? Då kan du glatt se fram emot den 16 februari då Espresso House börjar sälja Semla Latte. Precis som namnet hintar om har de slagit samman två goda ting – semla och latte. Latten består av ångad mjölk och espresso och har en smak av mandel. Det toppas sedan med grädde och ett hembakat lock från en semla i surdeg, allt dekorerat med florsocker. Låter som en rätt svårslagen kombination, eller hur?

Jussi Merimaa, Innovationschef på Espresso House, berättar hur Semla Latten är tänkt som en modern tolkning av den klassiska hetväggen, då semlan serveras i varm mjölk.

– Det kändes som en självklarhet att kombinera vår kärlek för riktigt bra kaffe samt goda bakverk och göra en modern take på vår svenska, klassiska hetvägg – en semla som serveras i ett fat med varm mjölk. Det blev vår Semla Latte som vi hoppas många är nyfikna på, säger Merimaa.

Källa: Thatsup

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!