Fem magiska bubbeldrinkar som lyfter sommarens fester
I sommar fyller vi gärna våra glas med bubblor kombinerat med säsongens godaste smaker, allt från fläder till hallon och blåbär. Här listar vi fem enkla sommardrinkar med få ingredienser och mycket smak. Vilken blir din nya favorit i sommar?
Samtliga recept är för fem drinkar.
Syrlig rabarberbellini
Ingredienser:
1 lime
Skal av 1 citron
4 cl rabarbersaft (per glas)
1 flaska champagne, cava eller prosecco
Gör så här:
Pressa saften ur en lime längst ner i varje glas.
Fyll på med rivet skal av citron.
Häll upp rabarbersaft fördelat i varje glas.
Häll över bubbel och dekorera med en kvist rabarber som du snittar upptill och stoppar ner i glaset.
Fotograf: Flavour & Savour
Mimosa på blodapelsin
Ingredienser:
5 cl färskpressad (eller paketjuice från blodapelsin) per glas.
1 flaska champagne, cava eller prosecco
Gör så här:
Pressa blodapelsinen eller häll upp köpt juice i varje glas.
Fyll sedan upp glasen med valfritt bubbel.
Går även bra att göra i kanna!
Fotograf: The Kitchn
Limoncello-bubbel
Ingredienser:
3-5 cl Limoncello (per glas)
Rivet skal från 1 citron
1 flaska champagne, cava eller prosecco
Hallon
Färsk mynta
Gör så här:
Riv skal från en citron och placera i varje glas.
Täck nedersta botten med ca fyra cl limoncello och fyll på med bubbel.
Garnera med frysta hallon och lite färsk mynta!
Hallon och fläderbellini
Ingredienser:
16 cl flädersaft
1 flaska champagne, cava eller prosecco
2-3 dl frysta hallon
Citronmeliss
Gör så här:
Mixa hallon och flädersaft i mixer. Häll över i fem glas.
Fyll botten av glaset med mixen och fyll sedan upp glaset med valfritt bubbel. Toppa med färska hallon.
Dekorera med citronmeliss.
Fotograf: Cusine at Home
Blåbärsbubbel-mojito
Ingredienser:
1 lime
2 dl frysta blåbär
3 msk råsocker
3 cl ljus rom (per glas)
Två nävar myntablad
1 flaska champagne, cava eller prosecco
Gör så här:
Mortla råsocker noga och fördela i fyra glas.
Skär lime i små bitar och pressa saften över sockret.
Blanda ner mynta och blåbär och häll över rom.
Avsluta drinken genom att fylla på glaset med valfritt bubbel.
Lägg i ett par isbitar och avnjut direkt.
Fotograf: VanillaandBean.com