Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Fixa helgmyset med enkel och snabb mandelchokladkaka med havssalt

En seg, mustig och nötig mandelchokladkaka toppad med lite havssalt är precis lika gott som det låter. Servera med en klick grädde eller en kula glass och du har helgen räddad på ett kick.

Du behöver:

2 dl vetemjöl
4,5 dl socker
4 ägg
200 g smör
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl mandlar

Kokosflingor till att ”bröa” formen.

Topping:

Havssalt och mortlade mandlar till toppen

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas något.

3. Mortla mandlarna och rör sedan ner samtliga ingredienser i kastrullen och blanda runt.

4. Ta fram en lagom stor form, smöra och täck sedan smöret med kokosflingor.

5. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter (tills kakan fått önskad konsistens).

 

TIPS! Servera med grädde eller en kula glass och färska bär.

 

Tid: 15 %
Svårighet: 10 %
Pris: 15 %

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!