Fixa helgmyset med enkel och snabb mandelchokladkaka med havssalt
En seg, mustig och nötig mandelchokladkaka toppad med lite havssalt är precis lika gott som det låter. Servera med en klick grädde eller en kula glass och du har helgen räddad på ett kick.
Du behöver:
2 dl vetemjöl
4,5 dl socker
4 ägg
200 g smör
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl mandlar
Kokosflingor till att ”bröa” formen.
Topping:
Havssalt och mortlade mandlar till toppen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas något.
3. Mortla mandlarna och rör sedan ner samtliga ingredienser i kastrullen och blanda runt.
4. Ta fram en lagom stor form, smöra och täck sedan smöret med kokosflingor.
5. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter (tills kakan fått önskad konsistens).
TIPS! Servera med grädde eller en kula glass och färska bär.
Tid: 15 %
Svårighet: 10 %
Pris: 15 %