Nöje

Flora Wiström: ”Jag tränar aktivt på att inte göra något vettigt som har med prestation att göra”

I veckans avsnitt av WomanUp-podden träffar vi influencern, bloggaren och författaren Flora Wiström. Vi pratar om prestationsångest, perfektionistfällor, systerskap och verktyg för att nå sina mål i livet.

Flora har under sina 23 år i livet, hunnit med mycket. En stor dröm gick i uppfyllelse 2016 då hon släppte debutromanen Stanna. Nu är hon dessutom aktuell med en andra bok som vi kommer att få ett smakprov på i podden.

Flora tar oss med i uppväxten som är kantad av prestationsångest och öppnar upp om hur hon till slut inte kunde hantera sin ångest, utan bröt ihop – och sökte hjälp! Vi pratar om vilken positiv inverkan terapi haft för hennes välmående, och vilken investering det varit i hennes generella hälsa.

Flora berättar om och hur hon använt sig av sin drivkraft – för att förverkliga sina drömmar, och påminner oss om vikten av att våga kasta sig ut i livet – och våga – utan att veta vad som väntar…

Vi pratar även om varför systerskap är så viktigt för henne. Flora delar med sig av ”regeln” hon och hennes vänner satt upp för varandra, som tillåter livet att komma emellan middagar, fester och annat planerat – utan dåligt samvete.

Flora och Cassandra Lundgren under inspelningen av WomanUp-podden. 

I slutet av programmet pratar vi om prestationsångest tillsammans med psykologen Maria Farm. Hon ger handfasta tips om hur man undviker att hamna perfektionist-fällan, och slutar att definiera sig själv utifrån prestation. I varje avsnitt av WomanUp-podden får varje gäst dela med sig av sitt livs motto och favorit-quote. Flora valde klockrena, ”Hennes framgång är inte ditt nederlag”!

Vill du ha det grymma citatet på en snygg t-shirt (eller något annat kul som mobilskal, mugg, eller pin), gå in på metromode.se/womanup. Vinsten, ca 40 kronor av varje såld t-shirt går till organisationen Kvinna till Kvinna, som kämpar för kvinnors rättigheter över hela världen.

LYSSNA PÅ AVSNITTET där poddar finns eller på Metromode.se/womanup. 

Foto porträtt: Niklas Lindgren
Foto Instagram: Lisa Dahlgren

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!