Foodjunkies bästa vegetariska biffar
Här kommer ett recept på goda och simpla vegetariska zucchinibiffar! Lättlagad och nyttig lyxmat som passar lika bra till helgen som till vardags. Servera med färskpotatis, en sallad, som ett tillbehör eller i ett gott bröd!
Foto: Foodjunkie/Metro Mode
Vegetariska zucchinibiffar
Gör så här:
Riv 1 zucchini, lägg i en ren kökshandduk, pressa ur all saft.
Fotograf: foodjunkie.metromode.se
Det absolut bästa knepet för att pressa ur vätska n om man har rivit potatis eller zucchini är att lägga det i en ren kökshandduk.
Man behöver bara vrida lite så är allt ute. Det kommer väldigt mycket vätska. Man kan dricka det, eller spara till en smoothie i kylen.
Fotograf: foodjunkie.metromode.se
Lägg den rivna urpressade zucchinin i en skål, kläck i 1 ägg, 1-2 dl havregryn, 2 pressade vitlöksklyftor,
färska kryddor – välj själv vilken du vill ha men typ gräslök, basilika, persilja, timjan och dill.
salt och svartpeppar.
Fotograf: foodjunkie.metromode.se
Lägg i dina biffar i en varm platta med smöret som blivit nästan brunt och även olivolja. Stek till du fått färg på båda sidor.
Fotograf: foodjunkie.metromode.se
Servera med färskpotatis!
Skölja av, koka i saltat vatten, häll av vattnet och släng på en klick smör och nyhackad gräslök (och dill).
Fotograf: foodjunkie.metromode.se