Foodjunkies löjromspizza på 20 minuter!
Vi på redaktionen älskar löjromspizza och Foodjunkie har gjort sitt egna recept på en pizza som bara tar 20 minuter men som är gudomligt god! (Ja ni läste rätt! Magi på 20 minuter!) Det är ingen traditionell pizza utan en norrländsk tolkning med tunnbröd, potatis och västerbottenost. Måste provas! Den är även jättegod att äta kall.
Ingredienser, 4 portioner
400 gram västerbottenost
4 st tunnbröd
4 dl crème fraiche
1 ägg
1 rödlök
80 g löjrom
4 st potatis
1 salladslök/sommarlök
peppar efter smak
dill
Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på högsta värme, ca 250 grader.
Mixa ihop ägget, 3 dl crème fraiche, 250g Västerbottenost och peppar.
Pensla på detta på tunnbröden ända ut i kanterna. Skär nu upp tunna skivor av rödlöken och hyvla även potatisen i tunna skivor med en osthyvel. Strimla på potatisen, rödlöken och lite mer Västerbottenost nu på tunnbröden, ovanför den vita såsen. Ställ in i ugnen i ca 5-7 minuter tills den har fått färg. Garnera nu med löjrom, hackad salladslök, dill och crème fraiche. Sist men inte minst lite mer peppar.