Så bakar du Foodjunkies saftiga och goda bananbröd (det är så enkelt!)
Världens enklaste (och godaste) bröd att slänga ihop – och passar både stora och små!
Har du några bananer hemma som börjar se lite trötta och bruna ut? Misströsta inte! De är nämligen helt perfekta för årets kanske mest instagrammade maträtt: bananbrödet. Med bara några få ingredienser och utan jäsning så får du ett riktigt gott bröd att avnjuta till frukost, mellis eller kvällsmål – och som till och med kvalar in till helgfikat.
Bananbröd
Sätt ugnen på 200°C.
Mixa:
- 3 st bananer (mogna),
- 2 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 1 tsk salt
När smeten är slät häller du den i en bakform som du smörat och haft ströbröd i.
Fotograf: Foodjunkie/Metro Mode
Bananbröd
När smeten ligger i formen kan du blanda i ca 2 dl havregryn.
Tillsätt hackade mandlar, kokoschips och chiafrön på toppen (eller annan valfri topping). Om du fortfarande har en banan över kan du dela den på mitten och lägga den över smeten innan du lägger på toppingen.
Fotograf: Foodjunkie/Metro Mode
Bananbröd
Låt brödet gräddas i cirka 30 minuter.
Låt det svalna lite innan servering.
Fotograf: Foodjunkie/Metro Mode
Bananbröd
Ljuvligt gott med smör, avokado och lite flingsalt på!
Fotograf: Foodjunkie/Metro Mode