Nöje

Forskning – med dessa 4 ställningar får kvinnan lättare orgasm

Enligt en ny amerikansk studie finns det fyra ställningar som ökar chanserna för kvinnor att få orgasm vid samlag. Vi berättar vilka nedan!

Foto: Unsplash

Den första storskaliga undersökningen i USA har nu gjorts på vilka tekniker som fungerar bäst för att kvinnor ska kunna få orgasm vid samlag. Studien presenterades i den vetenskapliga tidskriften Plos One och har gjorts av forskare från bland annat universitetet i Indiana. Över 3000 kvinnor har fått svara på frågor om vaginal penetration och vad som krävs för att de ska kunna få orgasm.

Klitorisstimulans, en förutsättning för orgasm

Studiens resultat visar att det finns fyra ställningar som kvinnor själva upplever som mest njutningsfulla när det kommer till samlag. I studien kallas ställningarna för “angling”, “rocking”, “shallowing” och “pairing.” Studien konstaterar att klitorisstimulans är en förutsättning för orgasm och dessa fyra ställningar fokuserar på nerverna som sitter i slidöppningen.

Läs mer om de fyra olika ställningarna i bildspelet nedan!

Läs även:

Så får du ett bättre sexliv – 4 enkla tips från sex och relationsexperten.

10 tecken på att det är kärlek för livet.

11 idiotiska bråk alla par har haft (minst en gång).

Forskning visar – 4 saker alla lyckliga par gör varje dag.

Källa: Scimex

Shallowing

Shallowing

Shallowing innebär en kontakt vid ingången av slidan där de flesta nervändarna finns. Detta är en ytlig penetration som sker med hjälp av fingrar, sexleksak eller penis. 84% av deltagarna uppgav att detta ökade njutningen under samlaget betydligt.

Foto: W+G Creative/OMGyes

Nästa bild
Pairing

Pairing

En kombination av penetrerande sex och klitorisstimulans. 70% av deltagarna i studien upplevde ökad njutning när deras sexpartner kombinerade penetration med fingrar eller sexleksak som samtidigt stimulerade klitoris.

Foto: W+G Creative/OMGyes

Nästa bild
Angling

Angling

Genom att vinkel höfterna uppåt, nedåt eller åt sidan, för att anpassa var en penis eller dildo kommer åt, menar 88 % att de upplever ökad njutning. På detta sätt stimuleras de inre delarna av klitoris.

Foto: W+G Creative/OMGyes

Nästa bild
Rocking

Rocking

76% av de tillfrågade upplevde att det blev mer njutbart om penisen eller sexleksaken stannade kvar inne i vaginan och “gungade” upp och ner istället för att röra sig in och ut. Detta menas ge mer konstant klitorisstimulation och därför öka njutningen.

Foto: W+G Creative/OMGyes

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!