Nöje

Så får du ett bättre sexliv – 4 enkla tips från sex och relationsexperten

Det är lätt att stirra sig blind på den fysiska interaktionen när det kommer till sexlivet, men experten Laura Vowels menar att det också finns andra, minst lika viktiga, faktorer för ett välfungerande samliv!

Foto: Unsplash

Samtidigt som den fysiska interaktionen är viktig i en parrelation finns det fortfarande andra viktiga faktorer som är förvånansvärt lätta att glömma. Sex- och relationsexperten Laura Vowels förklarar att mer frekvent sex inte alltid innebär mer njutning och menar istället att man bör fokusera på kvalitet framför kvantitet. Nedan listar vi hennes fyra tips för ett bättre samliv!

Försök vara uppriktig

Även om det blivit sagt förut, en öppen och ärlig kommunikation är ett måste i en välfungerande relation. Detta gäller även när det kommer till sex och samliv. Det är viktigt att våga vara ärlig när det kommer till vad man tycker om och hur man önskar att sexlivet ska se ut. Genom kommunikation och ärlighet är det också lättare att ganska snabbt utvecklas i sitt sexliv, även med en ny partner.

Använd inte sex som en distraktion från jobbiga känslor och situationer

Sex bör aldrig användas som en distraktion eller ett sätt att slippa ta itu med problem och jobbiga känslor. När vi står inför jobbiga situationer, menar Laura Vowels, är det lätt att ta till olika distraktioner för att undvika det svåra. Att använda sex på det sättet blir lätt destruktivt och kan även leda till att problemen blir större än nödvändigt. Att använda sex som distraktion kan även i värsta fall tyda på en missbruksproblematik.

Var mer närvarande

Nervositet kan lätt göra att vi blir mer inneslutna i oss själva och distanserade. Men när det kommer till sex finns det många fördelar med att försöka vara så närvarande som möjligt. Att ha sex med en ny person kan vara både spännande och oerhört nervöst, att då försöka öva sig på att vara mer närvarande och i stunden har många fördelar. Inte minst leder det till en större möjlighet att uppleva njutning och tillfredställelse.

Var noga med var dina gränser går

Det är också viktigt att vara tydlig med sina egna gränser. Om något inte känns bra eller om du upplever press är det viktigt att kommunicera det till din partner. Det är din kropp och endast du vet vad du är bekväm med. Det är en självklarhet att man som partner är lyhörd inför det.

Läs även:

Så mycket onanerar svenska män och kvinnor.

Studie visar: Sex en gång i veckan kan förebygga sjukdom och göra att du håller dig yngre längre.

Kolla in den nya “rosvibratorn” som trendar på TikTok.

8 anledningar till varför du aldrig vill ha sex – så bryter du mönstret.

Källa: Metro.co.uk

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!