Nöje

Gigi Hadid lämnar Twitter efter Elon Musks övertagande: “En kloak av hat och trångsynthet”

Gigi Hadid är den senaste i raden av kändisar som bestämt sig för att lämna Twitter sedan Elon Musk tog över plattformen. “Det är inte en plats jag vill vara en del av”, skriver modellen enligt Page Six.

Foto: Instagram @elonmusk/@gigihadid

Det var under fredagen som modellen Gigi Hadid berättade på Instagram att hon bestämt sig för att lämna Twitter, ett beslut som grundar sig i att Elon Musk tagit över plattformen.

“[Twitter] har sedan länge, men särskilt i och med sitt nya ledarskap, mer och mer blivit en kloak av hat och trångsynthet, och det är inte en plats som jag vill vara en del av”, skrev Hadid och fortsatte:

“Jag är bara ledsen för mina fans som jag har älskat att ha haft kontakt med i ett decennium via Twitter, men jag kan inte säga att det är en säker plats för alla, eller en plattform som gör mer gott än ont.”

Sparkade teamet för mänskliga rättigheter

Elon Musk tog över Twitter i slutet av oktober och har sedan dess genomfört en hel del förändringar av företaget. Bland annat har han avskedat ungefär hälften av alla anställda, däribland teamet som hade ansvar för mänskliga rättigheter.

Förra veckan föreslog han även en avgift på åtta dollar i månaden för den blå bock som signalerar att ett konto är verifierat, ett tilltag som författaren Stephen King gick ut och kritiserade.

Förutom Gigi Hadid har ett flertal kändisar beslutat sig för att lämna Twitter, bland andra Toni Braxton, Shonda Rhimes, Sara Bareilles, Téa Leoni – och, till synes, Elon Musks exflickvän Amber Heard.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!