Godaste sommarglassen med jordgubb och banan
Här kommer ett av våra favoritrecept på en lättlagad och naturligt söt bananglass. Du smaksätter den med dina favoriter och kan variera mellan bär, kakao, kanel eller kardemumma och voìla – fredagsdesserten är serverad!
Perfekt efterrätt att göra när man har nästan på gränsen till övermogen banan hemma, bara skiva upp och frysa in. Och det bästa av allt? Den funkar lika bra som frukost eller mellanmål. Se receptet nedan!
Bananglass med jordgubb
Ingredienser:
2 portioner
3 mogna frysta bananer
2 dl frysta jordgubbar
Gör så här:
Mixa den frysta frukten och bären med stavmixer till en glassig konsistens. Ät som den är eller toppa med färska bär, kokos, hackad choklad eller lite granola. Servera direkt!
Tips! Ta ut frukten ur frysen några minuter innan du ska mixa så du inte förstör mixerbladen.
Fotograf: Pexels