Håll jordgubbarna fräscha längre – enkelt husmorstips
Finns det något tråkigare än jordgubbar som blir gamla innan de hinner ätas upp? Med det här enkla husmorsknepet förlänger du de älskade sommarbärens livstid på ett kick!
Jordgubbar hör sommaren till, men som med all annan frukt är det lätt hänt att dessa bär börjar se trötta ut innan de blir uppätna. Som tur är finns det knep du kan ta till för att få jordgubbarna att hålla sig fräscha längre.
Håll jordgubbarna fräscha med ättika
Genom att doppa jordgubbar i ättika eller vinäger får du bort eventuella mögelsporer så att bären håller längre – upp till två veckor i kylskåp, enligt Leva & Bo. Notera att bären inte tar smak av ättikan eller vinägern!
Gör så här:
1. Skölj jordgubbarna i vatten (låt bli att snoppa dem).
2. Blanda 1/2 dl ättika (eller vinäger) och 5 dl vatten i en skål.
3. Lägg ner bären i skålen med ättika- eller vinägerblandningen.
4. Ta upp jordgubbarna och låt dem torka på hushållspapper eller en ren kökshandduk.
5. Lägg jordgubbarna i kylskåpet – gärna i sin originalförpackning, med ett hushållspapper i botten. Om du väljer en annan låda, kom ihåg att jordgubbarna behöver lite luft.