Nöje

Halloween i svenska nöjesparker 2021 – läskigare än någonsin

Svenska nöjesparker storsatsar i år och det är tydligt att de tar igen efter pandemins nedstängningar. I år blir Halloween läskigare och mer påkostat än någonsin!

Efter ett tufft år av pandemi och nedstängning tar nöjesparkerna igen med råge när det kommer till Halloween i år! Spökhusen är läskigare än någonsin och vi garanterar hög puls och valuta för pengarna om du väljer att besöka någon av nöjesparkerna under högtiden. För dig som hellre fokuserar på höstmys finns det också lugnare delar av parkerna där du kan fokusera på det härliga höstpyntet istället!

Läs även:

Squid Game-produkter trendar under Halloween.

Halloween och Alla Helgons Dag – vi förklarar skillnaden och då infaller de i Sverige.

Kylie Jenners skrämmande Halloweenfest – se bilderna här!

Höstens trendigaste drinkar görs med Xanté Pumpkin Spice & Pear.

Halloween på Liseberg

Halloween på Liseberg

Öppet: 2–3 oktober, 8–10 oktober, 15–17 oktober, 21–24 oktober samt 28 oktober–7 november.

En ruggig höststorm har drabbat nöjesparken som vi annars förknippar med gröna kaniner och sockervadd. Istället har Cirkus Bizarr och ett gäng riktigt läskiga clowner invaderat både parken och spökhotellet Gasten. I övrigt finns det ett flertal skräckhus som Vinden, Zombie, The Experiment och Skogen. Kaninlandet är istället anpassat för barn, med ansiktsmålning, godisjakter och pumpor.

Nästa bild
Halloween på Kolmården

Halloween på Kolmården

Öppet: 16 oktober–7 november. 

I samband med att Kolmården firar 10 år lanseras “Horror nights”. Under fyra kvällar stänger parkens vanliga Halloweenfirande och öppnar istället för en betydligt läskigare upplevelse. I övrigt är parken lagom läskig med möjligheten att se både djur och Bamses värld. Man har också tagit fram nya aktiviteter och miljöer som Gravkammaren, Kråkstigen, Dödsriket och Drakens Labyrint. Även skräckupplevelser som Creepy clowns, Zonen och Barnhemmet.

Nästa bild
Halloween på Gröna Lund

Halloween på Gröna Lund

Öppet: 15–17 oktober, 22–24 oktober samt 29 oktober–7 november.

Det fjärde Halloweenfirandet i parken är läskigare än någonsin. Parken storsatsar och även på öppettiderna. Onda väsen, skräckparad och fem olika skräckhus finns i årets utbud på Gröna Lund. Skräckhusen har namnen: Sekten, Skeppet, Olustiga huset, House of even worse nightmares och Zombie zone. Det lilla området är som vanligt anpassat för yngre barn.

Nästa bild
Halloween på Furuvik

Halloween på Furuvik

Öppet: 23–24 oktober, 30–31 oktober samt 3–6 november.

Furuvik har i år öppet för åtta dagars rysligheter. Bland nyheterna finn LéMuurs äventyr, Stigen, Stenskogens häxor och Zombie-expressen. Även här satsar man på Horror Nights för de över 13 år. På tivolit kan man möta ett riktigt obehagligt gycklarsällskap och på Stigen erbjuds en vandring som för tankarna till Blair Witch Project.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!