Nöje

Här är anledningen till att vissa ALLTID kommer sent

Vi känner väl alla någon som alltid kommer minst 20 minuter sent? Eller det kanske är du som är den personen? För vissa är det helt enkelt lite svårare att komma i tid. Det må vara irriterande – men det finns en förklaring till det.

Foto: Unsplash

Det kanske inte krävs någon vetenskaplig förklaring för detta, men forskare har kommit fram till att personer som alltid kommer sent underskattar hur lång tid allting tar.

Forskare vid State University San Diego som har undersökt varför vissa personer alltid är sena upptäckte att dessa personer uppfattar tiden som mycket längre än vad den egentligen är. De kom också fram till att de finns två typer av personer: typ A uppfattar 58 sekunder som en minut och kommer alltid i tid, medan typ B uppfattar 77 sekunder som en minut och kommer därför alltid sent. Nästa gång du kommer sent kan du alltså skylla på att din inbyggda klocka går fel!

Självklart finns det även andra faktorer som spelar in: Psychology Today skriver att den vanligaste anledningen till att någon är sen är för att den inte vill vara tidig. De kan känna sig obekväma och oroliga om de kommer tidigt och de kan till och med känna sig dumma för att de kommer för tidigt. Därför väljer de hellre att komma sent än att komma i tid.

Läs även:

Är du ALLTID försenad? Forskning visar att du lever längre och blir mer framgångsrik!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!