Nöje

Här visar fansen sitt stöd för Lewis Capaldi – se rörande klippet

När Lewis Capaldi uppträdde på Glastonburyfestivalen förra helgen kämpade artisten, som lider av Tourettes syndrom, med delar av framförandet. Då visade publiken sitt stöd på ett hjärtevärmande sätt.

Foto: Shutterstock

Lewis Capaldi har tidigare berättat öppet om sin kamp med psykisk ohälsa, inte minst i dokumentären Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now som släpptes på Netflix tidigare i år. De flesta av hans fans är därför medvetna om att han lider av ångest och panikattacker, och dessutom har Tourettes syndrom.

När artisten nyligen uppträdde på den världskända festivalen Glastonbury i brittiska Somerset gjorde det sistnämnda tillståndet sig påmint på ett sätt som gjorde det omöjligt för honom att genomföra vissa låtar i sin helhet.

Klipp från spelningen visar hur Capaldis fans hoppar in och sjunger de strofer som han själv är oförmögen att framföra. Dessa videor har fått stor spridning på sociala medier, där publiken hyllas för den hjärtevärmande gesten.

“Det svåraste beslutet i mitt liv”

Spelningen var den första på tre veckor för Capaldi, som efteråt sa att det “blev uppenbart att jag behövde lägga mycket mer tid på att få bukt med min mentala och fysiska hälsa”.

I ett uttalande som sångaren utfärdade under tisdagen säger han att han har ställt in samtliga spelningar inom en överskådlig framtid:

“Sanningen är att jag fortfarande lär mig att anpassa mig till effekterna av mitt Tourettes”, skriver han. “Jag måste må bra för att prestera till den standard ni alla förtjänar. Att uppträda för er varje kväll är allt jag någonsin har drömt om så det här har varit det svåraste beslutet i mitt liv.”

Lewis Capaldi: How I'm Feeling Now

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!