Hasselbackspotatis med parmesan och rosmarin
De klassiska hasselbackspotatisarna passar perfekt till både kött och fisk och är dessutom superenkla att laga. Den rosmarinsdoftande smörblandingen ger dem en fräsch smak och ljuvlig doft.
De små snitten i de ungrostade potatisarna gör att dem får en perfekt krispig yta samtidigt som den håller sig mjuka i mitten.
Tips! Vill du lyxa till det lite extra kan du byta ut rosmarinen och istället toppa med löjrom och smetana.
Receptet hittar du nedan!
Fler recept med potatis hittar du här!
Hasselbackspotatis med rosmarin
Ingredienser:
10 – 12 potatisar, fast sort
50 g parmesanost, riven
50 g smör, smält.
Rosmarin
Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skala potatisen.
Lägg potatisen i en sked och skär i 2-3 mm tunna skivor. Du ska inte skära hela vägen igenom.
Pensla potatisen med hälften av det smälta smöret och strö över lite salt. Ställ potatisen på en plåt och in i ugnen i 30-40 minuter, beroende på potatisens storlek.
Pensla potatisen igen med resterande delen av smöret, strö över parmesanost och rosmarin. Ställ in i ugnen i ytterligare 8-10 minuter.
Fotograf: Therecipecritic